Gătește Cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos
Timp de preparare
40 min
Nivel
complex
Porții
20-24
Ingrediente
- Pentru aluat de cremșnit( 2 foi de 23/36 cm):
- 250 gr făină + puțină pentru masa de lucru
- 2 gălbenușuri
- 30 gr iaurt cremos
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 1 lingură oțet
- 1 praf de sare
- Pentru uns:
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 150 gr făină
- Pentru cremă:
- 750 ml lapte
- 125 gr zahăr
- 100 gr ulei de cocos
- 100 gr amidon de porumb
- 30 g făină
- un praf de sare
- zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare
Pentru a prepara aluat de foi pentru cremes, punem într-un vas gălbenușurile, untul moale, iaurtul și oțetul.
Adăugăm și un praf de sare și amestecăm toate ingredientele până la omogenizare. Apoi, încorporăm făina în compoziție, adăugată treptat. Frământăm un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.
Pentru compoziția de uns foile de aluat, amestecăm untul moale, ținut la temperatura camerei, cu făina.
Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie subțire, cu ajutorul sucitorului de aluaturi, trecut prin făină.
Întindem peste foaia de aluat 2/3 din compoziția de unt cu făină, în strat cât mai uniform. Apoi împăturim aluatul în trei. Presăm aluatul astfel împăturit și îl ungem din nou cu restul de compoziție și din nou îl împachetăm în trei.
Dăm aluatul astfel împachetat la frigider, acoperit cu o folie de prospețime. Îl lăsăm o oră.
După acest interval, pornim cuptorul la 180 de grade C. Scoatem aluatul din frigider și îl tăiem în două părți, aproximativ egale.
Întindem prima parte de aluat pe dosul tăvii( 23/36 cm), unsă cu puțin unt sau ulei și pudrată cu făină. Coacem foaia de aluat pentru cremes la 180 de grade, pentru 3-5 minute. Procedăm la fel și cu a doua foaie, apoi le lăsăm să se răcească.
Cât timp aluatul se odihnește la rece pregătim crema cu aromă de cocos.
Amestecăm amidonul cu făina și le diluăm cu puțin lapte rece. Restul de lapte îl fierbem cu un praf de sare și zahărul și îl adăugăm fierbinte, amestecând continuu până la omogenizare. Fierbem crema amestecând continuu, până se îngroașă ca o budincă. După ce stingem focul, adăugăm uleiul de cocos și amestecăm bine până când acesta se topește și se încorporează uniform în cremă.
Acoperim crema cu o folie alimentară și o dăm la rece. O întindem în strat uniform între cele două foi de aluat coapte pe dosul tăvii.
Acoperim prăjitura cu hârtie de copt și așezăm o greutate deasupra, apoi o dăm la rece pentru câteva ore bune, sau de pe o zi pe alta pentru a se frăgezi foile și a se porționa frumos.
Pudrăm deliciosul cremes cu foi de casă și cremă cu aromă de cocos cu zahăr pudră, îl porționăm frumos și îl savurăm cu poftă, alături de cei dragi.
COMENTARII