Gătește Crumble cu caise și fulgi de migdale
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- Pentru crumble:
- 185 gr unt cu 82 % grăsime
- 175 gr făină
- 100 gr fulgi de migdale
- 100 gr zahăr
- un praf sare
- 2 plicuri zahăr vanilat
- Pentru umplutură:
- 1 kg caise
- 50 gr zahăr vanilinat.
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem cu pregătirea caiselor pe care le spălăm, le ștergem și le spargem în jumătăți. Îndepărtăm sâmburii. Apoi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.
Ungem 4 boluri ramekin cu puțin unt, apoi așezăm la baza lor jumătățile de caise cu partea decupată în sus. Presărăm zahăr vanilat sau scorțișoară peste ele. Noi optăm pentru zahărul vanilat. Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.
Pentru aluat amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri. Presărăm aceste firimituri, alternând cu fulgii de migdale, peste caisele din boluri.
Punem formele cu crumble cu caise și fulgi de migdale în cuptor și coacem deliciosul desert pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius.
Lăsăm desertul să se mai răcească și îl decorăm cu zahăr pudră.
Este delicios servit cu înghețata preferată.
Dar merge de minune și simplu.
COMENTARII