Dulciuri

Crumble cu caise și fulgi de migdale

Pentru porția de desert din sezonul caiselor coapte, vă recomand o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale. Este pe cât de simplă și ușoară, pe atât de delicioasă.

Rețetele de crumble cu fructe sunt printre cele mai ușor de preparat, din categoria deserturilor. Nu avem de preparat la ele decât un aluat sfărâmicios din unt și făină. Îl presărăm deasupra fructelor și coacem desertul pentru un timp relativ scurt.

Aluaturile pentru crumble pot varia. Pornind de la cel clasic din unt cu zahăr și făină mai putem adăuga fulgi de ovăz, fulgi de cocos sau de migdale, ca în rețeta de față.

Vedeți aici și o rețetă de crumble cu cireșe și musli în aluat. Amestecul de cereale cu semințe și fructe uscate din musli, este ideal pentru a da gust și textură desertului.

Aluatul de crumble îl putem folosi și la alte rețete de prăjituri. Vedeți un exemplu la rețeta de tartă cu prune și crumble.

Cum preparăm rețeta de crumble cu caise și fulgi de migdale

Desertul din rețeta actuală se prepară foarte simplu și rapid. Pentru reușita aluatului sfărâmicios, este important să folosim unt de calitate. De asemeni, tot pentru reușită, folosim untul rece, abia scos din frigider.

Caisele se folosesc din cele potrivit de coapte. Se mai presară cu puțin zahăr vanilat, sau cu scorțișoară. Scorțișoara va schimba culoarea caiselor, dar le va aromatiza tare plăcut, dacă alegeți să o folosiți.

Dacă nu ați încercat încă rețete de crumble sau dacă doriți și alte combinații, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de crumble cu caise și fulgi de migdale.

Crumble în bol și în linguriță

Gătește Crumble cu caise și fulgi de migdale

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

4

Bol alb cu linguriță și porție de crumble cu caise și fulgi de migdale

Ingrediente

 • Pentru crumble:
 • 185 gr unt cu 82 % grăsime
 • 175 gr făină
 • 100 gr fulgi de migdale
 • 100 gr zahăr
 • un praf sare
 • 2 plicuri zahăr vanilat
 • Pentru umplutură:
 • 1 kg caise
 • 50 gr zahăr vanilinat.
 • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Începem cu pregătirea caiselor pe care le spălăm, le ștergem și le spargem în jumătăți. Îndepărtăm sâmburii. Apoi pornim cuptorul la 200 de grade Celsius.

Ungem 4 boluri ramekin cu puțin unt, apoi așezăm la baza lor jumătățile de caise cu partea decupată în sus. Presărăm zahăr vanilat sau scorțișoară peste ele. Noi optăm pentru zahărul vanilat. Le lăsăm să se odihnească până preparăm aluatul de crumble.

Pentru aluat amestecăm făina cu zahărul, zahărul vanilat și un praf de sare. Adăugăm peste acest amestec, untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor amestecăm rapid untul cu făina, până obținem niște firimituri. Presărăm aceste firimituri, alternând cu fulgii de migdale, peste caisele din boluri.

Punem formele cu crumble cu caise și fulgi de migdale în cuptor și coacem deliciosul desert pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius.

Lăsăm desertul să se mai răcească și îl decorăm cu zahăr pudră.

Este delicios servit cu înghețata preferată.

Dar merge de minune și simplu.