Rețete de post

Curry de năut cu legume, rețetă de post

Pentru una dintre mesele principale dintr-o zi de post, rețeta de curry de năut cu legume, este mai mult decât ideală. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte hrănitoare.

Năutul este un aliment foarte hrănitor, având un conținut bogat în vitamine și minerale. Consumul de năut este recomandat de specialiștii în nutriție, atât datorită conținutului ridicat de fibre, cât și datorită faptului că nu conține colesterol. Este un aliment ideal pentru perioadele de post și nu numai.

Cele mai îndrăgite rețete pe bază de năut sunt rețetele de hummus. Iar una dintre rețetele apreciate maxim de pe blog este rețeta de hummus cu avocado. Este gustoasă, hrănitoare, iar combinația dintre năut și avocado este minunată.

Și tot din categoria rețetelor cu năut mult adorate, pe care o găsiți pe blog, este rețeta de chifteluțe de năut – falafel. Chifteluțele sunt foarte foarte aromate, sățioase și perfecte pentru perioadele de post.

Ce conține rețeta de curry de năut cu legume

Pentru rețeta de față, pe lângă năut, mai avem nevoie de câteva legume simple și rapid de preparat. Putem opta pentru legumele preferate, sau pentru cele de sezon. Și pentru a fi un preparat de post, vom folosi pentru gust și consistență lapte de cocos.

Dacă și voi adorați rețetele cu năut, găsiți pe blog o colecție de rețete interesante, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de curry de năut cu legume.

Curry de năut cu legume în tigaie de inox

Gătește Curry de năut cu legume, rețetă de post

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

6

Curry de năut cu legume în tigaie de inox

Ingrediente

  • 200 gr năut fiert
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță de ghimbir răzuit
  • 1 cartof dulce
  • 1 dovlecel verde
  • 1 ardei gras, roșu
  • 1 bucată mică de praz
  • sare, după gust
  • 1 linguriță de curry
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 400 ml lapte de cocos
  • pătrunjel verde
  • 200 gr orez basmati, pentru garnitură
  • 1 lime

 

Mod de preparare

Mai întâi pregătim toate ingredientele să le avem gata când dăm start preparării mâncării.

Curățăm usturoiul și îl tocăm mărunt, curățăm ardeiul și îl tocăm în cuburi mici. Curățăm ghimbirul și îl răzuim. Cartoful dulce îl curățăm și îl tocăm în cuburi mari, iar dovlecelul îl tocăm în jumătăți de rondele. Tocăm și prazul mărunt, iar năutul îl scurgem de lichid.

Punem o tigaie cu uleiul la încins și adăugăm pe rând ingredientele la sotat. Adăugăm întâi usturoiul cu ardeiul și ghimbirul. Le amestecăm 1 minut în uleiul încins, apoi adăugăm cartoful dulce și dovlecelul.

Urmează năutul fiert și amestecăm bine toate aceste ingrediente, presărând peste ele și curry.

Apoi adăugăm laptele de cocos și fierbem ingredientele pentru 15-20 de minute, la foc încet. Spre final de fierbere adăugăm și prazul și potrivim gustul preparatului cu sare și suc de lime.

Servim deliciosul curry de năut cu legume decorat cu pătrunjel verde, alături de o garnitură simplă de orez.

Să vă fie de folos!