Gătește Dovleac cu cartofi și brânză feta, la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr dovleac
- 500 gr cartofi albi
- 1 ceapă
- 200 gr ciuperci champignon
- 2 căței de usturoi
- 1 lingură de ulei
- 25 gr unt
- 200 ml smântână de gătit
- 250 gr brânză feta
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
Mai întâi vom pregăti ciupercile.
Curățăm ceapa, o tocăm mărunt și o călim într-o tigaie cu o lingură de ulei și puțin unt. Presărăm și puțină sare pentru a ajuta ceapa să se deshidrateze și să-și degaje gustul în tigaie. Adăugăm și ciupercile tocate mai mărunt și le amestecăm cu ceapa. Mai adăugăm puțin unt și lăsăm ciupercile să se prepare în sosul format, până când acesta scade ușor. Adăugăm și cățeii de usturoi curățați și tocați rondele și presărăm sare și piper, după gust.
Apoi adăugăm smântâna de gătit și fierbem ciupercile în sosul format până când sunt bine pătrunse.
Lăsăm sosul de ciuperci deoparte și pregătim dovleacul și cartofii.
După cum am amintit la început, cartofii îi vom curăța, spăla și felia în rondele. La fel și dovleacul îl porționăm în felii rotunde de dimensiunea celor de cartofi.
Ungem un vas termorezistent cu puțin unt și așezăm feliile de cartofi intercalate cu cele de dovleac în rânduri verticale.
Deasupra vom turna sosul de ciuperci, lăsându-l să pătrundă și printre ingredientele din vas.
Apoi vom presăra brânza sfărâmată.
Punem vasul în cuptor, setăm temperatura la 180 de grade Celsius și preparăm feliile de dovleac cu cartofi și brânză feta, pentru 40-50 de minute.
Servim preparatul ușor cald, alături de o salată de crudități sau o salată verde.
COMENTARII