Aperitive

Budincă de dovleac cu brânză și semințe

Pentru că rețetele cu dovleac au devenit o adevărată provocare în luna octombrie, poate vă inspiră și rețeta noastră de budincă de dovleac cu brânză și semințe. Se prepară foarte rapid și ușor și nu necesită ingrediente multe.

Ne place dovleacul pentru că oferă preparatelor atât gust și aromă, cât și textură și culoare. Îl putem prepara în diferite moduri incluzându-l în toate categoriile de rețete culinare. Putem prepara aperitive cu dovleac, supe și mâncăruri scăzute, deserturi, dar și aluaturi cu dovleac. Îl putem și conserva pentru sezonul rece, dar se poate și congela.

Vedeți aici o rețetă de dovleac plăcintar răzuit la borcan. Foarte bine ne vor prinde la iarnă câteva borcane de dovleac răzuit! Doar desfacem borcanul, mai adăugăm puțină scorțișoară la răzătura de dovleac și o includem în deserturile dorite.

Iar din categoria aperitivelor cu dovleac, vă recomandăm de pe blog rețeta de tartă sărată cu dovleac și alte ingrediente.

Este o tartă destul de simplu de preparat. Este și gustoasă, și hrănitoare și mai ales, sățioasă. Nu necesită foarte multe ingrediente, însă mai puteți adăuga și altele, dacă o doriți mai complexă.

Cum preparăm rețeta de budincă de dovleac cu brânză și semințe

Pentru rețeta de azi nu avem mare lucru de făcut. Doar pregătim dovleacul pe care îl răzuim și îl caramelizăm puțin în unt. Apoi îl amestecăm cu celelalte ingrediente și punem totul la cuptor.

Budinca se poate adapta ușor după propriile gusturi. Puteți pune brânza preferată, dar și condimentele preferate. Iar dacă aveți timp, puteți coace dovleacul înainte. Este mai gustos copt, dar și mai sănătos.

Vedeți aici și cea mai simplă rețetă de dovleac copt la cuptor.

Și dacă sunteți în căutare de cât mai multe rețete cu dovleac, descoperiți pe blog o întreagă colecție de rețete, din toate categoriile. Doart tastați cuvântul ”dovleac” în caseta de căutare și veți ajunge la ele.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de budincă de dovleac cu brânză și semințe.

Două boluri cu budincă de dovleac cu brânză și semințe, după de coacere

Gătește Budincă de dovleac cu brânză și semințe

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

2

Budincă de dovleac cu brânză și semințe în bol și în linguriță

Ingrediente

  • 500 gr dovleac
  • 250 gr cașcaval sau brânză telemea
  • 1 ou
  • sare, piper și oregano, după gust
  • 50 gr unt topit
  • 100 gr semințe de dovleac curățate.

 

Mod de preparare

Mai întâi curățăm dovleacul, îl dăm pe răzătoare și îl caramelizăm într-o tigaie cu unt topit. Adăugăm și o linguriță de ulei pentru a nu se arde untul. Amestecăm continuu dovleacul în tigaie, pentru a se carameliza uniform. Apoi îl transformăm în piure cu ajutorul blenderului.

Lăsăm piureul de dovleac la răcit și ne ocupăm de celelalte ingrediente.

Pornim și cuptorul la 180 de grade Celsius și ungem cu unt două boluri.

Apoi mărunțim semințele de dovleac curățate și le amestecăm cu sare, piper și oregano uscat. Răzuim și  cașcavalul.

Când piureul de dovleac s-a răcit adăugăm un ou, cașcavalul răzuit, sare, piper și oregano, după gust.

Omogenizăm bine compoziția și o adăugăm în cele două boluri. Presărăm pe deasupra amestecul de semințe mărunțite cu oregano și punem bolurile în cuptor.

Coacem delicioasa budincă de dovleac cu brânză și semințe pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. O lăsăm să se tempereze, apoi o putem servi ca gustare, la orice oră din zi.

Este delicioasă și foarte hrănitoare.