Gătește Dulceață de struguri fără sâmburi
Timp de preparare
60 min
Porții
6
Ingrediente
- 2 kg boabe de struguri albi, fără semințe
- 1 kg de zahăr
- 2 batoane de scorțișoară sau vanilie
- sucul de la o lămâie
Mod de preparare
Spălăm bine boabele de struguri și le lăsăm la scurs, apoi le punem în cratiță împreună cu zahărul. Le amestecăm bine și lăsăm cratița la rece de seara până dimineața, timp în care se va forma sirop.
A doua zi, punem cratița la foc mediu și lăsăm dulceața de struguri să fiarbă până când se formează spumă. Înlăturăm spuma, reducem intensitatea focului și fierbem dulceața până când strugurii încep să se stafidească. Dacă siropul este prea fluid, scurgem boabele de struguri și mai fierbem siropul separat, până când trece testul picăturii. Adăugăm în el și batoanele de scorțișoară. Când siropul devine consistent, adăugăm boabele de struguri și sucul de lămâie și mai fierbem dulceața pentru câteva minute.
Sterilizăm borcanele la cuptor și punem dulceața fierbinte în borcanele fierbinți. Închidem bine capacele și lăsăm borcanele cu dulceață de struguri albi fără sâmburi în cuptorul cald, cu focul stins, până când se răcesc.
Este minunată, chiar merită preparată rețeta de dulceață de struguri albi fără sâmburi!
COMENTARII