Gătește Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun!
Ingrediente
- 400 gr aluat foietaj
- 300 gr ciocolată, tabletă
Mod de preparare
Iată cât de simplu realizăm rețeta Foietaj cu ciocolată!
Lăsăm aluatul foietaj să se decongeleze, atât cât să-l putem întinde frumos.
Luăm una sau două forme pentru cuburi de gheață și decupăm aluatul după dimensiunile lor, dar dublu.
Așezăm un capăt al aluatului deasupra formelor pentru cuburi de gheață și cu degetele îl împingem ușor și în interiorul acestora, să poată lua forma lor.
Rupem ciocolata în bucăți, pe care le așezăm în interiorul formelor.
Ungem aluatul de jur împrejurul bucăților de ciocolată, cu apă și aducem peste acestea partea de aluat liberă.
Presăm cu degetele aluatul pe margini și printre bucățile de ciocolată, pentru a se lipi cele două părți de aluat.
Răsturnăm foietajul cu ciocolată pe o suprafață plană, îndepărtăm formele și decupăm aluatul pe lângă bucățile de ciocolată.
Așezăm bucățile de foietaj cu ciocolată în tava friteuzei, pe hârtie de copt și introducem tava în friteuză, pe raftul de la mijloc.
Pornim friteuza și setăm funcția ”aluat” pentru temperatura și timpul presetate( 175 de grade/30 de minute).
Nu au fost necesare decât 15 minute pentru a se coace, așa că în acel interval am copt două tăvi.
Am folosit două tipuri de ciocolată, albă și duo, dar fiecare poate folosi ciocolata preferată.
Sper să vă încânte și pe voi acest desert simplu și rapid, din doar două ingrediente!
COMENTARII