Dulciuri

Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun!

Pe cât de simplu și rapid, pe atât de bun este acest desert Foietaj cu ciocolată! Poate pune fiecare ciocolata preferată, iar aluatul foietaj se poate pregăti rapid și în casă.

Vedeți AICI o rețetă de aluat foietaj preparat în casă!

Cu doar două ingrediente și cu ajutorul formelor pentru realizat cuburi de gheață la congelator, putem pregăti rapid un desert delicios, pentru atunci când nu avem prea mult timp, sau prea mult chef de stat în bucătărie.

Rețeta de Foietaj cu ciocolată este ideală și pentru atunci când avem musafiri!

De data aceasta l-am pregătit la minunata Friteuza fără ulei Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste, o adevărată minune în bucătărie, despre care v-am mai povestit și la rețetele:

Tartă cu caise și fulgi de migdale

Pleurotus pane în crustă crocantă

Cartofi cu unt aromat, la friteuza cu aer cald

 

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook a blogului.

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Foietaj cu ciocolată

Gătește Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun!

Foietaj cu ciocolată

Ingrediente

  • 400 gr aluat foietaj
  • 300 gr ciocolată, tabletă

Mod de preparare

Iată cât de simplu realizăm rețeta Foietaj cu ciocolată!

Lăsăm aluatul foietaj să se decongeleze, atât cât să-l putem întinde frumos.

Luăm una sau două forme pentru cuburi de gheață și decupăm aluatul după dimensiunile lor, dar dublu.

Așezăm un capăt al aluatului deasupra formelor pentru cuburi de gheață și cu degetele îl împingem ușor și în interiorul acestora, să poată lua forma lor.

Rupem ciocolata în bucăți, pe care le așezăm în interiorul formelor.

Ungem aluatul de jur împrejurul bucăților de ciocolată, cu apă și aducem peste acestea partea de aluat liberă.

Presăm cu degetele aluatul pe margini și printre bucățile de ciocolată, pentru a se lipi cele două părți de aluat.

Răsturnăm foietajul cu ciocolată pe o suprafață plană, îndepărtăm formele și decupăm aluatul pe lângă bucățile de ciocolată.

Așezăm bucățile de foietaj cu ciocolată în tava friteuzei, pe hârtie de copt și introducem tava în friteuză, pe raftul de la mijloc.

Pornim friteuza și setăm funcția ”aluat” pentru temperatura și timpul presetate( 175 de grade/30 de minute).

Nu au fost necesare decât 15 minute pentru a se coace, așa că în acel interval am copt două tăvi.

Am folosit două tipuri de ciocolată, albă și duo, dar fiecare poate folosi ciocolata preferată.

Sper să vă încânte și pe voi acest desert simplu și rapid, din doar două ingrediente!