Gătește Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 gr unt gras ( 82% grăsime)
- 125 gr zahăr pudră
- un praf de sare
- 1 ou
- 300 gr făină
- 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu.
- Pentru glazură și decor:
- 1oo gr ciocolată
- 50 ml frișcă lichidă
- 50 gr nucă de cocos.
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul fraged, mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru și le lăsăm 15-20 de minute la temperatura camerei.
Punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul pudră, până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi încorporăm oul și amestecul de făină cu sare și bicarbonat de sodiu.
Frământăm rapid aluatul, doar până când devine compact. Apoi îl punem la rece acoperit cu folie de prospețime. Îl lăsăm aproximativ o oră.
Pentru a modela fursecuri arici de iarnă, rupem din aluat bucăți de 40-45 gr. Le dăm formă ovală cu unul din vârfuri ascuțite.
Așezăm fursecurile în tavă și le coacem pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Nu uităm să încălzim cuptorul, înainte de a introduce tava în el.
Lăsăm fursecurile să se răcească și preparăm glazura topind ciocolata în frișca lichidă pe baie de aburi.
Glazurăm cu ciocolată doar partea rotundă a fursecurilor, apoi presărăm nuca de cocos. Iar cu vârful unei scobitori pe care îl introducem în glazura de ciocolată, formăm ochii și nasul aricilor.
Așezăm delicioasele fursecuri arici de iarnă pe platouri și ne bucurăm de ele alături de cei dragi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII