Biscuiți / Fursecuri

Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos

Pentru deliciul celor mici, dar și al adulților, rețeta de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos este una care îi va cuceri.

Fursecurile se prepară foarte simplu și ușor, dintr-un aluat clasic. Necesită puțin mai mult timp modelarea lor și decorarea. Însă rezultatul final va merita din plin tot timpul alocat.

Prepararea fursecurilor pentru sărbătorile de iarnă a devenit una dintre  preocupările plăcute, pentru care se mobilizează întreaga familie. Decorarea biscuiților de turtă dulce este o adevărată provocare în această perioadă. Fiecare își pune imaginația la contribuție pentru decoruri cât mai reușite și mai interesante.

Vedeți aici și rețeta de turtă dulce cu glazură Royal Icing. Decupați sub diferite forme, specifice sărbătorilor de iarnă, biscuiții de turtă dulce  devin vedete pe platourile cu fursecuri.

Dar pe lângă rețetele de turtă dulce, mai preparăm și alte rețete de deserturi inspirate din bucătăriile altor țări. Una dintre acestea este rețeta de desert tradițional finlandez – Joulutorttu. Este o rețetă de tarte din aluat foietaj modelate în formă de moară de vânt, cu umplutură de gem de prune. Este una dintre cele mai simple rețete de desert.

Cum preparăm rețeta de fursecuri arici de iarnă

Pentru fursecurile de azi pregătim un aluat fraged, clasic, cu unt și ouă. Parcurgem toți pașii necesari unui astfel de aluat: frământare, relaxare la rece, apoi modelare.

Pentru modelarea aricilor nu avem nevoie de forme speciale. Îi modelăm în forme ovale, dar cu unul din capete ascuțite. Îi coacem sub această formă și îi glazurăm cu ciocolată după răcire.

Sunt destul de interesante fursecurile modelate sub diferite forme, sunt chiar spectaculoase așezate frumos pe platouri.

Și tot pentru platoul cu fursecuri de Crăciun mai preparăm și rețeta de fursecuri steluțe umplute cu gem. Pe acestea le putem agăța frumos printre globurile pomului de iarnă.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de fursecuri de unde vă puteți inspira. Le descoperiți în secțiunea ”Biscuiți/Fursecuri”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos.

Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport de lemn, alături de un brad împodobit

Gătește Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

20

Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos pe un suport de lemn, alături de un brad împodobit

Ingrediente

 • Pentru aluat:
 • 200 gr unt gras ( 82% grăsime)
 • 125 gr zahăr pudră
 • un praf de sare
 • 1 ou
 • 300 gr făină
 • 1 vârf de cuțit cu bicarbonat de sodiu.
 • Pentru glazură și decor:
 • 1oo gr ciocolată
 • 50 ml frișcă lichidă
 • 50 gr nucă de cocos.

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul fraged, mai întâi aducem toate ingredientele pe masa de lucru și le lăsăm 15-20 de minute la temperatura camerei.

Punem untul moale într-un bol și îl amestecăm cu zahărul pudră, până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi încorporăm oul și amestecul de făină cu sare și bicarbonat de sodiu.

Frământăm rapid aluatul, doar până când devine compact. Apoi îl punem la rece acoperit cu folie de prospețime. Îl lăsăm aproximativ o oră.

Pentru a modela fursecuri arici de iarnă, rupem din aluat bucăți de 40-45 gr. Le dăm formă ovală cu unul din vârfuri ascuțite.

Așezăm fursecurile în tavă și le coacem pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Nu uităm să încălzim cuptorul, înainte de a introduce tava în el.

Lăsăm fursecurile să se răcească și preparăm glazura topind ciocolata în frișca lichidă pe baie de aburi.

Glazurăm cu ciocolată doar partea rotundă a fursecurilor, apoi presărăm nuca de cocos. Iar cu vârful unei scobitori pe care îl introducem în glazura de ciocolată, formăm ochii și nasul aricilor.

Așezăm delicioasele fursecuri arici de iarnă pe platouri și ne bucurăm de ele alături de cei dragi.

Spor și poftă bună!