Gătește Galette cu căpșuni. Desert simplu și ușor
Timp de preparare
35 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă:
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 450 gr făină
- 2 gălbenușuri de ouă
- 3-4 linguri de apă rece
- 50 gr zahăr pudră.
- Pentru umplutură:
- 500 gr căpșuni proaspete
- 6 linguri de sirop de căpșuni concentrat
- 1 linguriță de amidon alimentar.
Mod de preparare
Mai întâi vom prepara aluatul de tartă, care necesită, după frământare, un timp de relaxat la rece. Pentru pregătirea căpșunilor nu avem mare lucru de făcut decât să le spălăm și să le secționăm în jumătăți sau în sferturi.
Cum preparăm aluatul pentru galette cu căpșuni
Trecem făina prin sită direct în vasul mixerului și adăugăm peste ea sarea, zahărul pudră și untul rece, tăiat în bucăți mai mici. Amestecăm rapid toate ingredientele doar până când obținem niște firimituri. Încorporăm gălbenușurile, apoi potrivim textura aluatului cu apă rece. Nu frământăm aluatul în exces pentru a nu se topi untul. Îl frământăm atât cât să devină compact.
Modelăm aluatul sub formă sferică și îl împachetăm într-o folie de prospețime. Îl punem la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Înainte de a-l scoate din frigider pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pentru a forma tarta sau tartele cu căpșuni, scoatem aluatul din frigider și îl întindem într-o foaie circulară mai subțire, de aproximativ 5 mm grosime( sau două foi). Adăugăm căpșunile amestecate cu siropul de căpșuni și amidonul.
Lăsăm marginile aluatului libere de aproximativ 4-5 cm și le aducem peste căpșuni, petrecându-le din loc în loc precum opincile țărănești.
Așezăm tarta sau tartele în tava mare a cuptorului, pe hârtie de copt. Punem tava cu galette cu căpșuni în cuptor și coacem pentru aproximativ 30 de minute, la 180 grade Celsius sau până când aluatul se rumenește frumos la suprafață.
Lăsăm tarta să se răcească, apoi o putem decora cu zahăr pudră și porționa.
Spor și poftă bună!
COMENTARII