Conserve

Gem de caise cu migdale

Gem de caise cu migdale, gustos, aromat și frumos colorat, tocmai bun de servit la mic dejun, dar bun și de folosit la prajituri.

Gem de caise  cu iz de copilarie si amintiri de neuitat pe care le retraiesc ori de cate ori simt mirosul care-mi inunda toata casa cand il prepar .

Desi am tot sperat ca samburii sa fie dulci ca sa-i pot folosi in locul migdalelor ,n-a fost sa fie nici de data asta dar caisele pe care le-am cumparat pentru gem de caise au fost foarte dulci ,aromate si au avut o culoare splendida .

Am incercat si cu samburi amari dar n-a fost pe gustul nostru asa ca  am preferat gem de caise cu migdale ,un deliciu ce merita incercat .

Ingrediente:

 

  • 1,5 kg caise (deja curatate de samburi )
  • 700 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 150 g migdale crude

Mod de preparare pentru reteta de gem de caise cu migdale:

 

Prima data punem migdalele intr-un bol ,le acoperim cu apa fierbinte si le lasam pentru 7-10 minute cate sa se umfle coaja sa se poata decoji usor .eu le iau cu coaja pentru ca fac in casa laptele de migdale si iese mult mai bun .

Pentru gem alegem fructe moi,fara pete si coapte bine.

Spalam si scoatem samburii caiselor si le punem intr-un vas mare cu fundul dublu impreuna cu zaharul si zeama de lamaie .

 

Amestecam bine si punem vasul pe foc ,amestecand din cand in cand pana se formeaza destul sirop astfel incat sa nu se lipeasca .

gem de caise cu migdale

 

Fierbem la foc mediu ,spumand ori de cate ori este nevoie si amestecand ocazional.

Intre timp decojim si migdalele. Coaja se va desprinde destul de usor pentru ca se umfla de la apa fierbinte .

gem de caise cu migdale

 

Cand gemul este aproape gata ,adaugam si migdalele decojite .

Ne dam seama ca este gata atunci cand isi schimba consistenta si culoarea ,si se ingroasa .

*Daca aveti la indemana ,puneti in gem cateva frunze de melisa sau indrusaim ,va da gemului o aroma grozava!

Atunci il punem fierbinte in borcane sterilizate. Le asezam cu gura-n jos si le acoperim cu prosoape sau paturi unde le lasam pana a doua zi .

Atunci le putem eticheta si pune in camara .

Spor la treaba si pofta buna!

Gem de caise cu migdale 014

 

Gem de caise cu migdale 017

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.