Conserve
Gem de gutui. Reteta parfumata
In niciun an nu-mi lipseste din camara acest delicios gem de gutui.
Are un gust deosebit si imi aduce aminte de copilarie pentru ca bunicii mei aveau in curte un gutui mare care, in fiecare toamna, ne daruia foarte multe fructe parfumate, amarui, cu puf galben ca de pui.
Bunica si mama faceau cel mai bun gem de gutui, aromat si gustos,al carui gust a ramas intiparit in mintea si sufletul meu.
Ingrediente pentru reteta de gem de gutui:
- 1 kg pulpa de gutui
- 650 g zahar
- sucul de la o lamaie
- 400 ml apa
Mod de preparare:
Spalam fructele si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari, stropindu-le cu suc de lamaie.
Cand am terminat adaugam zaharul si apa si amestecam pana acesta se topeste.
Punem la foc mediu si fierbem pana ne place consistenta gemului. Al meu a fost gata intr-o ora.
Am pus gemul in borcane sterilizate pe care le-am acoperit cu prosoape de bucatarie si le-am lasat pana a doua zi. Gemul de gutui a iesit super delicios.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII