Gătește Guguluf Red Velvet cu glazură albă
Timp de preparare
35
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
Pentru blat cu diametrul de 26 cm:
- 6 ouă întregi + 2 gălbenușuri
- 200 gr de zahăr
- 250 gr de iaurt grecesc
- 150 gr de unt gras
- 100 ml de ulei
- 450 gr de făină
- 20 gr de pudră de cacao
- 5 gr de bicarbonat de sodiu
- 5 gr de praf de copt
- 1 praf de sare
- 3 picături de gel roșu sau colorant alimentar
Pentru glazura Royal Icing și decor:
- 2 albușuri
- 200 gr de zahăr pudră
- sucul de la o lămâie
- 250 gr de căpșuni.
Mod de preparare
Înainte de a începe pregătirea compoziției pentru blatul de guguluf, aducem toate ingredientele pe masa de lucru și le lăsăm 30 de minute. Important pentru reuțita blatului este ca albușurile să nu fie foarte reci, iar untul să fie moale. Apoi, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri. Dăm deoparte două albușuri pentru a le folosi la glazura Royal Icing. Presărăm sare peste albușurile pentru blat și le mixăm până când obținem o bezea lucioasă. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul doar până la omogenizare.
Adăugăm peste untul moale jumătate din cantitatea de zahăr și amestecăm intens până când obținem o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.
Bicarbonatul de sodiu îl dizolvăm în iaurt și adăugăm acest amestec în compoziția de mai sus.
Amestecăm făina cu praful de copt și pudra de cacao și le trecem prin sită. Încorporăm acest amestec de ingrediente în compoziția pentru guguluf. Picurăm și colorantul roșu, apoi încorporăm puțin câte puțin din bezeaua de albușuri.
Ungem bine forma de guguluf cu unt moale sau cu ulei și o tapetăm cu făină. Întindem în ea compoziția pentru Guguluf Red Velvet cu glazură albă. O nivelăm uniform la suprafață și o punem la copt pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere și răcire răsturnăm guguluful pe un platou rotund și preparăm glazura.
Amestecăm albușurile cu zahărul pudră, adăugat treptat. Apoi picurăm și sucul de lămâie în timp ce amestecăm pentru omogenizare.
Răzuim puține firimituri de pe partea inferioară a gugulufului, pentru a le folosi la decor. Întindem frumos glazura albă deasupra blatului și presărăm firimiturile. Lăsăm desertul la loc răcoros până când glazura este fermă și putem porționa desertul.
Este delicios și de efect, chiar merită preparat pentru una dintre zilele amintite mai sus.
COMENTARII