Gătește Gutui coapte cu nuci și miere
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
3

Ingrediente
- 3 gutui mari
- 100 g nuci mărunțite
- 3 linguri miere (sau după gust)
- 1 linguriță scorțișoară (opțional)
- 1 linguriță esență de vanilie (opțional)
- 1 lingură unt (pentru a unge tava).
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180°C și ungeți o tavă cu unt.
Spălați bine gutuile, tăiați-le în jumătăți și scoateți cotorul și sâmburii. Puteți folosi o linguriță sau un cuțit mic pentru această operațiune.
Așezați gutuile cu partea tăiată în sus în tavă sau într-un vas uns cu unt.
Ungeți gutuile la suprafață cu puțin unt moale și presărați-le cu scorțișoară. Stropiți-le și cu puțină vanilie.
Puneți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați gutuile să se coacă timp de 30-40 de minute, sau până când devin moi și ușor caramelizate la suprafață.
Într-o tigaie caramelizați ușor nucile mărunțite. Apoi amestecați-le cu o parte din miere.
După ce scoateți gutuile din cuptor, adăugați nucile amestecate cu miere pe deasupra lor.
Serviți-le calde sau reci, după preferințe.
COMENTARII