PELTEA DE GUTUI

peltea de gutui

Peltea de gutui, reteta simpla si usor de preparat. Peltea de gutui, deosebit de aromata si gustoasa, fara conservanti, din coji si coatoare.

Cu cojile si cotoarele ramase de la gutuile pentru dulceata, am preparat si o delicioasa peltea de gutui. Nu mi-a luat foarte mult timp pentru ca le-am preparat simultan iar rezultatul este grozav. Am obtinut o peltea extrem de aromata, exact asa cum mi-o aminteam din copilarie.

 

Ingrediente

  • 1 kg coji si cotoare de gutui ( sau gutui intregi)
  • 750 ml apa
  • 500 g zahar
  • o jumatate de lamaie

Mod de preparare peltea de gutui

Cum va spuneam, in timp ce am curatat gutuile pentru dulceata, cojile si cotoarele (taiate in bucati), le-am pus intr-un bol cu apa (750 ml) si lamaie (lime). Am procedat asa pentru a nu se innegri prea tare.

peltea de gutui

 

 

In locul bolului, puteti folosi direct vasul in care veti fierbe resturile de fructe.

Le-am transferat intr-o oala si am fiert timp de 15 minute, pana s-au inmuiat bine.

peltea de gutui

Apoi am strecurat zeama,  am avut exact 500 ml.

peltea de gutui

 

Apoi am pus sucul obtinut intr-o cratita, impreuna cu zeama de la o jumatate de lamaie si  zaharul. Am fiert pelteaua pana cand s-a format un sirop gros.

*Nu uitati sa spumati ori de cate ori este nevoie. Astfel pelteaua va fi limpede.

peltea de gutui

 

Ca sa va dati seama cand este gata, puneti pe o farfurie cateva picaturi. Trebuie sa ramana ferme, nu sa se intinda pe farfurie.

peltea de gutui

Cand este gata transferati-o fierbinte in borcane spalate, sterilizate si infiletati capacele.

Aici (click) puteti citi un articol complet despre sterilizarea corecta a vaselor pentru conserve.

peltea de gutui

Dupa ce se racesc, asezati borcanele cu peltea de gutui in camara. Spor la treaba!

peltea de gutui

peltea de gutui

Alte retete asemanatoare >>>

 

compot de gutui

dulcetata de gutui

* Nu uitati ca va astept zilnic si pe pagina de facebook a blogului cu multe retete, idei noi si multe alte noutati.

*De asemenea, va puteti inscrie si in grupul Retete fel de fel, unde veti putea incarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, retete de mancaruri si multe altele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *