HALVA DE MORCOVI

Pentru ca se apropie weekend-ul si ma gandesc ca aveti un pic mai mult timp liber ,va propun sa-ncercati un dulce fin ,aromat si grozav de bun.E parfumat cu scortisoara,nucsoara,cuisoare si cardamom,asadar  nu va temeti ca ar putea avea un gust predominant de morcov.
Pentru mine este un dulce special ,pe care il savuram de fiecare data cu mare pofta si sper sa va tenteze si pe voi si sa-l incercati.
Cu aceasta dulcegarie minunata particip la concursul organizat de Teo –Teo’s kitchen in colaborare cu  Afaf.ro.
La multi ani, Teo’s kitchen!

Ingrediente:

  • 700 g morcovi
  • 400 g lapte condensat indulcit
  • 125 g unt
  • 120 g alune macinate(sau migdale,fistic)
  • 50 g caise uscate(sau stafide)
  • 2-3 cuisoare 
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • un varf de lingurita seminte de cardamom
  • 80 g gris(4 linguri cu varf)
  • 2 lingurite de miere

Decor :  40 g fistic macinat

 Spalam si curatam  morcovii de coaja.Ii taiem felii si-i punem la fiert intr-o oala cu apa ,pentru aproximativ 30 de minute,trebuie sa fie moi dar sa nu se sfarame.Dupa aceea ii scurgem de apa si ii pasam cu un mixer vertical pana obtinem un piure.

Condimentele le-am reunit 🙂 intr-un bol micut.Am pus nucsoara si scortisoara macinata iar cuisoarele si boabele de cardamom le-am pisat in mojar,grob.

Peste piureul de morcovi am adaugat untul,laptele condensat,mierea,grisul,alunele macinate,caisele (hidratate inainte in apa calduta pentru 10 minute,apoi scurse bine si tocate) si condimentele.
Am pus vasul pe foc si am fiert 10 minute la foc mediu ,amestecand continuu pana ce compozitia s-a ingrosat(important e ca grisul sa fie fiert).
Am acoperit o tava (22×30)cu hartie de copt ,pe care am udat-o si am stors-o bine ,apoi am turnat compozitia si am nivelat-o cu o spatula.Am decorat cu fistic macinat ,presand usor cu palmele.

Am tinut la frigider 2 ore, apoi am portionat halvaua.Delicioasa,pofta buna!

Update: cu halvaua asta delicioasa am obtinut premiul II la concursul mentionat mai sus ! 😀

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

32 comentarii la “HALVA DE MORCOVI”

  1. Interesanta reteta. De poze nu mai zic. Cata atentie la detalii!
    Chiar mi-am adus aminte de halva acum vreo saptamana si cum mancam eu halva pe banda rulanta in aramata… din aia din epoca de trista amintire :). Pai sa fi avut eu parte de halva din asta de-a ta, nu asi mai fi avut halvaua pe lista de persona non grata 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Rețete asemănătoare