Gătește Inele de ceapă pane. Rețetă de post
Timp de preparare
30 min
Porții
30
Ingrediente
- 2 cepe mari
- 100 gr de făină albă
- sare și piper, după gust
- 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
- 1/4 linguriță cu praf de copt
- 300 ml de bere
- aproximativ 250 ml de ulei
Mod de preparare
Mai întâi curățăm cele două cepe și le tăiem în rondele de 2-3 mm grosime. Apoi separăm rondelele de ceapă și le așezăm pe blatul de lucru sau într-un bol. Presărăm sare fină peste ele și le lăsăm 10 minute la odihnit. Sarea ajută ceapa să se deshidrateze ușor și îi accentuează gustul.
Între timp, pregătim compoziția pentru pane. Punem într-un bol făina și o amestecăm cu un praf de sare, un praf de piper, boia de ardei și praful de copt.
După scurgerea celor 10 minute, inelele de ceapă se vor umezi de la sarea presărată peste ele. Le adăugăm în bolul cu făină și le amestecăm ușor pentru a se pudra bine, apoi le scoatem pe un platou.
Peste amestecul de ingrediente rămas în bol, turnăm berea și amestecăm bine până când obținem un sos ca o ciulama.
Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, la foc de intensitate medie. Trecem inelele de ceapă prin compoziția cu bere și le scufundăm în uleiul încins. Le rumenim frumos pe ambele părți până când devin aurii.
Scoatem minunatele inele de ceapă pane pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de ulei.
Le servim calde sau reci, simple sau cu sosuri de roșii, de maioneză vegetală, etc. Sunt delicioase oricum.
COMENTARII