Rețete de post

Inele de ceapă pane. Rețetă de post

Pentru atunci când stăm la povești cu familia sau cu prietenii, merg preparate aceste inele de ceapă pane. Sunt gustoase, sunt crocante și sunt de post. Merg servite simple, ca și chipsurile, dar sunt gustoase și cu diferite sosuri.

Tot din ceapă, am mai preparat anterior și rețeta de ceapă în tempura cu bere și sos de brânzeturi. Nu a fost o rețetă de post, dar se poate adapta și în această variantă. Sunt gustări foarte simple, dar delicioase, pe care le regăsim și în marile restaurante, servite ca antreuri.

În aceeași categorie de rețete intră și cea de năut crocant pe care, dacă n-ați încercat-o, încă, v-o recomand cu încredere. Pentru un gust optim, puteți alege condimentele și mirodeniile preferate. Iar năutul îl puteți folosi și din conservă.

Sunt foarte multe rețete de gustări simple, dar de mare efect pe care le putem prepara. Aș mai aminti aici și rețeta de pleurotus pane în crustă crocantă.

Cum se prepară rețeta de inele de ceapă pane

Rețeta de față se prepară în mod asemănător cu rețetele mai sus menționate. Important este să secționăm ceapa frumos, în rondele pe care le trecem prin compoziție de bere cu făină și condimente. Le rumenim în ulei încins la foc de intensitate medie spre mare până când se colorează frumos. Nu exagerăm cu prăjirea pentru a nu le arde și a deveni amărui.

Nouă ne plac servite cu ketchup ușor picant, dar merg și simple sau cu alte preparate crocante ca și cele amintite mai sus.

Mai găsiți astfel de rețete pe blog, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de inele de ceapă pane.

Onion rings pe o farfurie albă și pe un tocător de lemn

Gătește Inele de ceapă pane. Rețetă de post

Timp de preparare

30 min

Porții

30

Inele de ceapă pane sau onion rings

Ingrediente

  • 2 cepe mari
  • 100 gr de făină albă
  • sare și piper, după gust
  • 1/4 linguriță cu boia de ardei dulce
  • 1/4 linguriță cu praf de copt
  • 300 ml de bere
  • aproximativ 250 ml de ulei

Mod de preparare

Mai întâi curățăm cele două cepe și le tăiem în rondele de 2-3 mm grosime. Apoi separăm rondelele de ceapă și le așezăm pe blatul de lucru sau într-un bol. Presărăm sare fină peste ele și le lăsăm 10 minute la odihnit. Sarea ajută ceapa să se deshidrateze ușor și îi accentuează gustul.

Între timp, pregătim compoziția pentru pane. Punem într-un bol făina și o amestecăm cu un praf de sare, un praf de piper, boia de ardei și praful de copt.

După scurgerea celor 10 minute, inelele de ceapă se vor umezi de la sarea presărată peste ele. Le adăugăm în bolul cu făină și le amestecăm ușor pentru a se pudra bine, apoi le scoatem pe un platou.

Peste amestecul de ingrediente rămas în bol, turnăm berea și amestecăm bine până când obținem un sos ca o ciulama.

Punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare, la foc de intensitate medie. Trecem inelele de ceapă prin compoziția cu bere și le scufundăm în uleiul încins. Le rumenim frumos pe ambele părți până când devin aurii.

Scoatem minunatele inele de ceapă pane pe prosoape de hârtie pentru a absorbi din surplusul de ulei.

Le servim calde sau reci, simple sau cu sosuri de roșii, de maioneză vegetală, etc. Sunt delicioase oricum.