Gătește Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
16
Ingrediente
- 4 mere mai puțin suculente
- sucul de la 1/2 lămâie
- 400 gr aluat foietaj
- 1 ou
- pudră de scorțișoară
- zahăr granulat.
Mod de preparare
Mai întâi lăsăm aluatul foietaj la decongelat. Apoi îl tăiem în fâșii subțiri, în funcție de câte inele de mere dorim să preparăm.
Înainte de a porționa merele în rondele, pornim cuptorul la 180 de grade Celsius și punem hârtie de copt în tava mare a cuptorului.
Apoi spălăm merele, le ștergem și, cu un dispozitiv special îndepărtăm cotoarele. Secționăm merele în felii rotunde cu grosimea de 3-4 mm. Le stropim imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
Luăm câte o fâșie de aluat și o înfășurăm de jur împrejurul inelului de măr. După ce terminăm toate inelele de mere le așezăm în tavă. Ungem aluatul la suprafață cu ou bătut, apoi presărăm pudră de scorțișoară și zahăr granulat.
Punem tava în cuptor și coacem delicioasele inele din mere în aluat foietaj pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. Nu le coacem în exces pentru a nu se înmuia merele și a deveni suculente în interiorul aluatului.
Le putem servi simple, glazurate cu ciocolată sau cu un sos de vanilie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII