Tarte / Cheesecake

Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie

Tartă cu mere este unul dintre cele mai simple deserturi, pe care o putem prepara pe tot parcursul anului. Însă această tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie, cucerește instant prin aspectul ei spectaculos. Este o tartă mai complexă care necesită timp și răbdare pentru modelarea trandafirilor din felii de mere.

Iar pe lângă trandafiri, mai adăugăm și o cremă de vanilie, pentru ca deliciul să fie maxim.

Aluatul pentru tartă se prepară în modul cel mai clasic – vedeți aici rețeta, prezentată în mai multe moduri. Este același aluat pe care îl folosim și la tartele sărate. Însă dacă nu aveți timp pentru a-l prepara, puteți apela la aluatul franțuzesc din comerț.

Găsiți pe blog și rețeta de aluat franțuzesc pentru croissante. Merită preparată și în casă, chiar dacă este o rețetă mai complexă și necesită mai multe etape de preparare. Rezultatul final merită tot efortul și timpul de așteptare. După coacere, aluatul expandează și devine foarte aerat și foietat.

Cum preparăm rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie

Pentru rețeta de față interesanți sunt trandafirii din felii subțiri de mere. Aceștia se realizează ușor după ce feliile de mere sunt opărite cu apă fierbinte pentru a se înmuia. Iar pentru ca aspectul să fie într-adevăr spectaculos, folosim mere roșii să imite cât mai mult petalele de trandafiri.

Vedeți aici și o rețetă de trandafiri din mere cu aluat foietaj.

Crema de vanilie o preparăm în mod clasic – vedeți aici rețeta. O preparăm ușor mai fluidă pentru a o putea turna printre trandafirii din tavă.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de tarte delicioase și spectaculoase cu fructe.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.

Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată într-o tigaie cu furculiță

Gătește Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie

Nivel

complex

Porții

12

Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie porționată pe hârtie de copt, alături de mere proaspete

Ingrediente

 • Pentru aluat de tartă în formă de 26 cm diametrul:
 • 150 gr unt cu 82% grăsime
 • 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
 • 1 ou de mărime medie
 • 300 gr făină
 • un praf de sare
 • puțin unt pentru uns forma de copt.
 • Pentru realizarea trandafirilor din mere:
 • 6 mere roșii
 • 1 litru de apă rece + sucul de la o lămâie
 • 1 litru de apă fierbinte.
 • Pentru crema de vanilie:
 • 1 ou
 • 250 ml lapte
 • 50 gr zahăr
 • 25 gr amidon
 • 25 gr unt
 • 1 linguriță cu extract de vanilie
 • 1 praf de sare.
 • În plus:
 • dulceață de trandafiri sau altă dulceață fină pentru uns merele după coacere.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă, iar în timp ce acesta se relaxează, pregătim crema de vanilie.

Trecem făina prin sită într-un bol încăpător și o amestecăm cu sarea și zahărul pudră. Facem puțin loc la mijloc și punem acolo un ou, untul rece, tăiat în cuburi și esența. Amestecăm ingredientele cu vârfurile degetelor până obținem o compoziție sfărâmicioasă. Apoi împachetăm aluatul într-o folie alimentară și-l punem la rece pentru o oră.

Preparăm crema de vanilie.

Amestecăm într-o crăticioară oul cu zahărul, sarea, amidonul și turnăm laptele. Omogenizăm bine amestecul și punem crăticioara pe aragaz. Fierbem crema de vanilie amestecând continuu până când amidonul se hidratează bine. Stingem focul și adăugăm în cremă untul și vanilia.

Pentru a realiza trandafirii din mere mai întâi tăiem merele în felii subțiri. Pe măsură ce obținem feliile le punem imediat într-un bol cu apa rece și sucul de lămâie. Astfel ne asigurăm că nu vor oxida.

După ce le adăugăm pe toate în bol, le scurgem bine și le opărim pentru 5 minute în apă fierbinte. Nu le lăsăm mai mult pentru a nu se înmuia foarte rău. Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă foarte bine.

Când avem toate elementele pregătite, putem forma și coace delicioasa tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie.

Încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece și îl punem în forma de copt, modelându-l uniform la bază și pe lateralele formei. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță. Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius.

În acest interval de timp modelăm trandafirii din felii de mere. Rulăm feliile de mere începând cu felii mai mici și continuând cu cele mai mari. Formăm trandafiri de mărimea dorită.

Îi așezăm în interiorul crustei de tartă și turnăm cu atenție printre ei, crema de vanilie.

Punem din nou tava în cuptor și mai coacem tarta pentru 5-6 minute, la 200 de grade Celsius.

O lăsăm să se răcească înainte de a o porționa. O decorăm cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.