Înghețată

Înghețată de caise cu sos caramel sărat

Atunci când dispunem de multe caise și ne-am satisfăcut pofta cu ele proaspete,  în afară de clasicul gem, mai facem și prăjituri, dar și o delicioasă înghețată de caise cu sos caramel sărat.

Rețeta de înghețată nu este foarte complicată, însă este nevoie de răbdare până când o vom savura.  Sunt necesare cel puțin 4-5 ore de congelare a compoziției. Iar în acest timp mai și amestecăm în ea de 2-3 ori, pentru a nu se forma ace de gheață. Însă rezultatul final merită orice efort și oricât ar fi timpul de așteptare.

Chiar dacă este mai comod să achiziționăm înghețata din comerț, atunci când o preparăm în casă, pare mult mai gustoasă, iar satisfacția este deplină.

Obișnuim să preparăm în casă mai multe rețete de înghețată cu fructe de sezon. Vă recomandăm de pe blog rețeta de înghețată de banane și fructe de pădure! Este foarte gustoasă, aromată, ușor acrișoară și plăcut colorată.

O altă rețetă de înghețată ceva mai interesantă este rețeta de înghețată de avocado cu lapte condensat. Este foarte cremoasă și gustoasă, dar și culoarea este frumoasă.

Iar dacă adorați căpșunile, vă recomandăm cea mai simplă rețetă de înghețată de banane și căpșuni.

Rețetă de înghețată de caise cu sos caramel sărat

Pentru rețeta de față, fie optați pentru un sos caramel sărat, preparat în casă, fie îl achiziționați din comerț. Găsiți pe blog rețeta de sos caramel, la care se adaugă și o linguriță de sare.

Se prepară ușor mai fluid, adăugând 50 ml de smântână pentru frișcă în plus. Iar dacă doriți mai multe rețete de înghețată, le descoperiți pe blog tastând cuvântul ”înghețată” în caseta de căutare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Foto credit

Două porții de înghețată de caise cu sos caramel sărat, decorate cu felii de caise

Gătește Înghețată de caise cu sos caramel sărat

Porții

20

Două porții de înghețată de caise cu sos caramel sărat, decorate cu felii de caise

Ingrediente

  • 500 gr caise coapte
  • 400 ml frișcă lichidă, îndulcită
  • 300 ml lapte condensat
  • sucul de la o lămâie
  • sos caramel sărat, pentru servit

Mod de preparare

Se spală bine caisele, se îndepărtează sâmburii și se pasează cu ajutorul blenderului. Piureul de caise rezultat se amestecă cu sucul de la o lămâie pentru a nu oxida. Apoi se trece prin sită pentru a deveni foarte fin.

Frișca, rece de la frigider, se mixează până devine fermă și se încorporează treptat în compoziția de caise cu lapte condensat.

Se pune compoziția într-o caserolă cu capac și se dă la congelator pentru 4-5 ore.

După o oră și 30 de minute, se scoate și se mai amestecă compoziția pentru înghețată de caise, cu o spatulă. Ne asigurăm astfel că nu se vor forma ace de gheață. După încă o oră, se mai amestecă odată în compoziția de înghețată, apoi se lasă să se înghețe definitiv.

Dacă aveți forme de înghețată pe băț, folosiți-le. Vor fi perfecte pentru cei mici.

Înainte de a savura înghețata, se lasă la temperatura camerei 10-15 minute, pentru a se dezgheța ușor și a deveni mai cremoasă.

Este foarte gustoasă, mai ales glazurată cu sos caramel sărat.

Spor și poftă bună!