Înghețată

Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă

Pentru că este sezonul pepenilor roșii, nu ezităm să-i includem în dieta noastră zilnică sub diferite forme. De data aceasta am preparat o rețetă de înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă.

Preparatele din miez de pepene roșu sunt un adevărat răsfăț pentru zilele caniculare de vară. Obișnuim să includem pepenele și în salate de fructe sau salate aperitiv. Ca și aperitiv, cel mai bine se combină cu brânzeturile.

Vedeți aici o rețetă de salată de pepene roșu cu brânză. Este perfectă pentru gustarea de dimineață sau din pauza de masă de la birou. Cea mai potrivită pentru această salată este brânza feta, însă merge perfect și mini mozzarella.

O altă rețetă cu pepene roșu de pe blog, de desert de data aceasta este rețeta de budincă de pepene roșu.

Rețeta este originară din Sicilia, unde se prepară cu infuzie de flori de iasomie. Acestea oferă budincii o aromă irezistibilă.

Cum preparăm rețeta de înghețată de pepene roșu

Pentru rețeta acestei înghețate putem folosi și formele de înghețată pe băț, dar și clasica caserolă. Pe lângă miezul pepenelui roșu mai adăugăm și frișcă lichidă îndulcită, dar și mascarpone pentru consistență și cremozitate.

Frișca lichidă mai poate fi înlocuită și cu lapte condensat. Puțină zeamă de lămâie pentru a nu face ace înghețata este chiar indicată.

Pentru înghețata pe băț nu am folosit mascarpone. Doar pentru înghețata la caserolă folosim o cutie de 250 gr.

Mai găsiți pe blog și alte rețete cu pepene roșu, dacă sunteți interesați.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de înghețată de pepene roșu.

Șase înghețate pe băț din pepene roșu, pe o farfurie

Gătește Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

20

Înghețată de pepene roșu într-o caserolă cu lingură de inox, alături de o felie de pepene roșu

Ingrediente

  • 1 kg miez de pepene roșu
  • sucul de la 1 lime
  • 250 ml frișcă lichidă îndulcită
  • 250 gr mascarpone.

Mod de preparare

Miezul pepenelui roșu îl alegem din partea unde este mai gustos și mai sănătos. Trecem prin blender miezul de pepene și îl transformăm în piure. Adăugăm și zeama de lime.

Frișca lichidă o mixăm bine până când capătă fermitate, dar cu atenție să nu se taie. O amestecăm cu piureul de pepene roșu.

Omogenizăm bine acest amestec și ne putem opri aici cu prepararea compoziției de înghețată. Umplem formele de înghețată și le punem la congelator.

Dar, pentru un plus de gust și consistență putem adăuga și mascarponele.

Noi am încercat ambele variante și ne-au plăcut în același mod.

Lăsăm înghețata de pepene roșu la congelator 4-5 ore, sau până când devine fermă.

Când dorim să servim înghețata o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa.

Este delicioasă și chiar merită testată.