Gătește Înghețată de pepene roșu, delicioasă și răcoroasă
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
20
Ingrediente
- 1 kg miez de pepene roșu
- sucul de la 1 lime
- 250 ml frișcă lichidă îndulcită
- 250 gr mascarpone.
Mod de preparare
Miezul pepenelui roșu îl alegem din partea unde este mai gustos și mai sănătos. Trecem prin blender miezul de pepene și îl transformăm în piure. Adăugăm și zeama de lime.
Frișca lichidă o mixăm bine până când capătă fermitate, dar cu atenție să nu se taie. O amestecăm cu piureul de pepene roșu.
Omogenizăm bine acest amestec și ne putem opri aici cu prepararea compoziției de înghețată. Umplem formele de înghețată și le punem la congelator.
Dar, pentru un plus de gust și consistență putem adăuga și mascarponele.
Noi am încercat ambele variante și ne-au plăcut în același mod.
Lăsăm înghețata de pepene roșu la congelator 4-5 ore, sau până când devine fermă.
Când dorim să servim înghețata o lăsăm 10-12 minute la temperatura camerei, apoi o putem porționa.
Este delicioasă și chiar merită testată.
COMENTARII