Gătește Lemon curd. Cremă de lămâie aromată
Timp de preparare
20
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 2 ouă întregi + 2 gălbenușuri
- 150 ml suc proaspăt de lămâie
- coaja răzuită de la 2 lămâi
- 200 gr zahăr
- 75 gr unt cu 82% grăsime
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pentru a fierbe minunata cremă de lămâie – lemon curd, folosim metoda bain marie. Așezăm o cratiță mare pe foc și turnăm apă în ea. Apoi introducem în ea o cratiță mai mică, dar cu atenție ca fundul acesteia să nu atingă apa din prima cratiță.
Adăugăm în cratița de deasupra ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și sucul de lămâie. Omogenizăm din nou compoziția.
Fierbem crema de lămâie amestecând continuu pentru aproximativ 15-20 de minute. Ne înarmăm cu răbdare, pentru că vom fierbe crema la foc de intensitate minimă și vom amesteca continuu în cremă. Când crema devine consistentă ca o budincă, adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm intens până când untul se va topi și crema se va omogeniza.
După fierbere trecem crema de lămâie printr-o sită deasă, într-un bol. O acoperim la contact, cât este fierbinte, cu o folie de prospețime pentru a împiedica formarea unei cruste la suprafață.
Folosim crema răcită la deserturile pe care ne-am propus să le preparăm.
COMENTARII