Rețete de bază

Lemon curd. Cremă de lămâie aromată

Lemon curd este cea mai fină, mai delicată și mai aromată cremă, pe bază de lămâie. În plus, are și o culoare ce cucerește instant  privirea.

Crema de lămâie este una dintre preferatele noastre, pentru umplerea torturilor și a prăjiturilor. Este ușor acrișoară și răcoroasă, se potrivește perfect deserturilor de vară, dar nu numai.

Găsiți pe blog și rețeta clasică pentru crema de lămâie, preparată cu ouă, lapte și amidon sau făină. Pe aceasta o folosim foarte des la torturi, la prăjituri și la deserturile fără coacere, la pahar.

Găsiți pe blog și o rețetă de prăjitură cu cremă de lămâie. Are blaturi pufoase de pandișpan, însiropate cu un sirop, de asemeni cu aromă de lămâie. Are o cremă delicioasă de lămâie cu unt și decor din ciocolată albă colorată cu un pic de turmeric.

Vedeți aici și o rețetă de tort cu aromă intensă de lămâie. Este un tort absolut delicios și foarte aromat, lămâia fiind folosită atât la cremă cât și la siropul pentru blaturile torturilor.

Cum se prepară rețeta de lemon curd

Pentru rețeta de față nu se folosește lapte și nici făină sau amidon precum la cremele clasice cu care suntem obișnuiți. Este o cremă mai brută care se poate folosi și ca atare, dar și combinată cu o cremă fiartă, cu frișcă sau cu o cremă de ciocolată albă. Este ideală pentru prepararea înghețatei. Mai adăugăm doar smântână pentru frișcă și atât.

Vedeți aici și rețeta pentru înghețată de lămâie.

Mai găsiți pe blog și alte rețete în care folosim crema de lămâie.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de lemon curd.

Lemon curd în bol alb, alături de o lingură de lemn și felii de lămâie

Gătește Lemon curd. Cremă de lămâie aromată

Timp de preparare

20

Nivel

mediu

Porții

8

Lemon curd în bol alb, alături de o lingură de lemn și felii de lămâie

Ingrediente

  • 2 ouă întregi + 2 gălbenușuri
  • 150 ml suc proaspăt de lămâie
  • coaja răzuită de la 2 lămâi
  • 200 gr zahăr
  • 75 gr unt cu 82% grăsime
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pentru a fierbe minunata cremă de lămâie – lemon curd, folosim metoda bain marie. Așezăm o cratiță mare pe foc și turnăm apă în ea. Apoi introducem în ea o cratiță mai mică, dar cu atenție ca fundul acesteia să nu atingă apa din prima cratiță.

Adăugăm în cratița de deasupra ouăle întregi, gălbenușurile, zahărul și sarea. Le amestecăm până se omogenizează. Adăugăm coaja de lămâie răzuită cât mai fin și sucul de lămâie. Omogenizăm din nou compoziția.

Fierbem crema de lămâie amestecând continuu pentru aproximativ 15-20 de minute. Ne înarmăm cu răbdare, pentru că vom fierbe crema la foc de intensitate minimă și vom amesteca continuu în cremă. Când crema devine consistentă ca o budincă, adăugăm untul tăiat în cuburi. Amestecăm intens până când untul se va topi și crema se va omogeniza.

După fierbere trecem crema de lămâie printr-o sită deasă, într-un bol. O acoperim la contact, cât este fierbinte, cu o folie de prospețime pentru a împiedica formarea unei cruste la suprafață.

Folosim crema răcită la deserturile pe care ne-am propus să le preparăm.