Gătește Macrou cu legume la tigaie
Timp de preparare
40 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 450 gr file de macrou
- sare și piper măcinat, după gust
- boabe de piper multicolor
- 1-2 foi de dafin
- 30 ml de ulei
- 200 gr roșii cherry
- 1 ceapă roșie, mare
- 2-3 căței de usturoi
- câteva măsline verzi
- câteva rondele de ardei iute
- 50 ml supă de legume sau apă
- pătrunjel verde, pentru decor
Mod de preparare
Mai întâi condimentăm bucățile de pește cu sare și piper și le rumenim ușor pe ambele părți în tigaia cu ulei încins.
Curățăm ceapa, o tocăm julien, curățăm usturoiul și îl tocăm rondele. Roșiile le tăiem în jumătăți sau le lăsăm întregi. Scurgem măslinele din saramură și le tăiem mai mărunt.
Când peștele este rumenit pe ambele părți adăugăm ceapa și usturoiul și le lăsăm să se pătrundă ușor.
Apoi adăugăm roșiile cherry, rondelele de ardei iute și măslinele și completăm cu puțină supă de legume, sau apă. Nu punem multă că nu ne dorim un sos foarte lichid. Punem atât cât să nu se ardă uleiul din tigaie. Adăugăm boabe de piper și foi de dafin și acoperim tigaia cu un capac. Mai lăsăm ingredientele să se prepare sub capac maxim 10 minute, atât cât să se întrepătrundă gusturile.
Putem servi deliciosul macrou cu legume la tigaie simplu, cu pâine, sau cu mămăliguță.
Spor și poftă bună!
COMENTARII