Gătește Mâncare de cartofi cu vinete
Ingrediente
- 4 cartofi de mărime medie
- 2 vinete mai mici
- 1 ardei portocaliu
- 1 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 1 roșie mare
- sare și piper după gust
- 1 foaie de dafin
- 2-3 boabe de ienibahar
- 2-3 linguri de ulei
- 500 ml apă
- 1/4 linguriță cu mix de ierburi uscate
- mărar verde sau pătrunjel.
Mod de preparare
Mai întâi curățăm ceapa și usturoiul. Ceapa o tocăm mărunt, iar usturoiul în rondele.
Curățăm cartofii, îi spălăm bine și îi tocăm în cuburi.
Spălăm vinetele, le ștergem și le tocăm în cuburi. Curățăm ardeiul și roșia și le tocăm și pe acestea în cuburi.
Punem uleiul în cratiță și adăugăm ceapa. O călim foarte puțin, doar până când se pătrunde ușor. Presărăm puțină sare peste ea când o călim, pentru a-și degaja bine gustul.
Apoi adăugăm pe rând în cratiță: vinetele, cartofii, ardeiul, roșiile și usturoiul. Adăugăm apa, acoperim cratița și o punem la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. După acest interval de timp adăugăm toate condimentele și sare. Mai preparăm delicioasa mâncare de cartofi cu vinete pentru maxim 15 minute.
Nu trebuie să se paseze legumele, ci doar să se pătrundă pentru a-și degaja bine aromele.
Servim mâncarea presărată cu mărar verde, sau cu pătrunjel.
Spor și poftă bună!
COMENTARII