Gătește Mâncare de iepure cu praz la ceaun
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg carne de iepure
- 3 fire de praz
- 450 gr pastă de roșii cu ardei copți
- 40 ml ulei de floarea soarelui
- 250 ml apă
- sare și piper
- puțin cimbru uscat
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Mai întâi se porționează carnea, se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe toate părțile, în ceaunul cu ulei încins. Se mai stropește din când în când cu apă rece pentru a se frăgezi.
Când carnea este pătrunsă, se adaugă prazul curățat și tocat rondele. Se amestecă bine cu carnea din ceaun și se lasă să se pătrundă. Apoi se adaugă pasta de roșii.
Dacă nu aveți pastă de roșii cu ardei copți, puteți pune sos de roșii, suc de roșii, sau bulion. Apoi puteți adăuga puțină boia de ardei, dulce, iute, sau afumată.
Se lasă mâncarea de praz cu iepure să mai fiarbă aproximativ 15 minute, după adăugarea roșiilor. În acest timp se asezonează cu puțin cimbru, sare și piper, dacă mai necesită.
După stingerea focului se adaugă și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Se servește caldă și este delicioasă cu mămăliguță.
Să vă fie de folos!
COMENTARII