Mâncăruri cu carne

Mâncare de mazăre cu pui și mărar

Pentru că a apărut mazărea nouă pe piață, ne-am gândit să preparăm o rețetă de mâncare de mazăre cu pui și mărar, pentru masa de prânz. Este un fel de mâncare din bucătăria românească, gustoasă, consistentă și sănătoasă. O putem prepara și în sezonul rece folosind mazăre congelată sau din conservă. Este gustoasă și hrănitoare în toate cele trei variante.

De obicei ne place să congelăm mazărea pentru iarnă – vedeți aici și cum se congelează corect mazărea. Este cel mai simplu și ușor mod de a o conserva. Însă în lipsa spațiului din congelator o mai conservăm și la borcan, fie în saramură, fie sub formă de tocană.

Vedeți aici și rețeta de mâncare de mazăre pentru iarnă. O astfel de mâncare are tot ce-i trebuie, doar desfacem borcanul și încălzim conținutul. Însă, pentru un plus de gust și prospețime, mai putem adăuga un cățel de usturoi, răzuit și verdeață proaspătă.

Ce ingrediente folosim pentru rețeta de mâncare de mazăre cu pui și mărar

Pe lângă cele trei ingrediente menționate în titlul rețetei mai folosim și ceapă, usturoi și pastă de roșii. Nu lipsește nici uleiul, iar pentru a îngroșa mâncarea folosim și puțină făină.

Bineînțeles că mai putem adăuga și alte legume precum țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul, dacă dorim mâncarea mai bogată. Însă este foarte gustoasă și în varianta mai simplă.

Dacă și voi adorați mazărea, găsiți pe blog mai multe rețete în care este inclusă, pentru a vă inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mâncare de mazăre cu pui și mărar.

Mâncare de mazăre cu pui și mărar în farfurie

Gătește Mâncare de mazăre cu pui și mărar

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

4

Mâncare de mazăre cu pui și mărar în farfurie

Ingrediente

  • 500 g piept de pui (sau pulpe de pui, dezosate și fără piele)
  • 1 kg mazăre (proaspătă sau congelată)
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras roșu
  • 3 linguri ulei
  • 200 ml suc de roșii sau 2 linguri pastă de roșii
  • 1 legătură de mărar proaspăt
  • sare și piper după gust
  • 1 lingură făină (opțional, pentru îngroșat)
  • 400-500 ml apă sau supă de pui.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor.

Porționăm pieptul de pui în cuburi și presărăm sare și piper.

Curățăm și tocăm cepele mărunt. Curățăm morcovii și îi tăiem în rondele subțiri. Curățăm și ardeiul gras și îl tocăm în cubulețe, iar mărarul îl tocăm mărunt.

Într-o cratiță mare, încălzim uleiul la foc mediu. Adăugăm bucățile de pui și le gătim ușor până când devin rumene pe toate părțile. Le transferăm într-un bol și le lăsăm deoparte, acoperite.

În uleiul rămas în cratiță, adăugăm ceapa și morcovii. Le călim până când devin moi și își degajă aromele. Adăugăm ardeiul gras și mai gătim legumele împreună încă 2-3 minute.

Adăugăm mazărea în cratiță și amestecăm bine, apoi adăugăm și carnea de pui. Turnăm apă sau supă de pui pentru a acoperi toate ingredientele. Le lăsăm să fiarbă la foc mediu spre mic până când mazărea și morcovii sunt bine pătrunși, aproximativ 20-30 minute.

Adăugăm sucul de roșii sau pasta de roșii și amestecăm bine. Condimentăm cu sare și piper după gust.

Dacă dorim un sos mai gros pentru delicioasa mâncare de mazăre cu pui și mărar dizolvăm făina în puțină apă rece și adăugăm compoziția în cratiță, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor. Mai lăsăm să fiarbă câteva minute până se îngroașă sosul.

La final, adăugăm mărarul proaspăt tocat și mai lăsăm pe foc încă 2-3 minute.

Mâncarea de mazăre cu pui și mărar se servește caldă, alături de o felie de pâine proaspătă sau mămăligă, după preferință.