Aperitive

Melcișori cu spanac și șuncă afumată

Pentru gustări simple, rapide și delicioase, avem o rețetă de melcișori cu spanac și șuncă afumată, în aluat foietaj. Aluatul foietaj poate fi preparat cu ușurință și în propria bucătărie. Nu necesită ingrediente multe, dar necesită puțin mai mult timp și răbdare pentru împachetarea aluatului.

Vedeți aici rețeta de aluat foietaj preparată în casă. Este aceeași rețetă pe care o putem prepara și pentru celebrele croissante franțuzești.

Iar dacă nu doriți să preparați melcișorii cu aluat foietaj, puteți opta pentru un aluat fraged sau pentru unul dospit.

Vedeți aici și o rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella, preparați cu aluat fraged.  Sunt mai simpli, dar foarte gustoși și sățioși. Merg preparați atât pentru gustări calde cât și pentru gustările reci, din pauza de masă de la birou.

Iar o altă rețetă de melcișori de pe blog, care va fi, cu siguranță, pe placul tuturor, este rețeta de melcișori pizza. Aceștia pot fi preparați fie cu aluat clasic de pizza, fie cu aluat foietaj sau fraged.

Cum preparăm rețeta de melcișori cu spanac și șuncă afumată

Pe lângă aluatul foietaj pe care îl putem prepara în casă sau îl folosim pe cel din comerț, mai avem nevoie și de puțin ketchup, dar și puțin cașcaval răzuit. Spanac nu punem foarte mult, iar șunca o adăugăm în funcție de gust. Putem pune cuburi de bacon sau felii subțiri de bacon.

Mai putem adăuga și alte ingrediente, dacă dorim gust mai delicios și un plus de consistență. De exemplu, merg și câteva cuburi de ardei gras, pentru un plus de gust și culoare. Mai putem adăuga roșii uscate, măsline și multe alte ingrediente.

Dar mai găsiți pe blog și alte rețete de astfel de gustări, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de melcișori cu spanac și șuncă afumată.

Melcișori din foietaj pe un platou de lemn

Gătește Melcișori cu spanac și șuncă afumată

Timp de preparare

25 min

Nivel

ușor

Porții

24

Melcișori cu spanac și șuncă afumată pe un platou alb, rotund, alături de un bol alb cu ketchup

Ingrediente

  • 800 gr aluat foietaj
  • 150 gr baby spanac
  • 4-5 funze de busuioc
  • 1-2 linguri de ulei
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 200 gr șuncă afumată
  • 100 gr cașcaval răzuit
  • 2-3 linguri de ketchup
  • 1 ou pentru uns
  • semințe de susan alb.

Mod de preparare

Lăsăm aluatul foietaj la decongelat, timp în care pregătim celelalte ingrediente.

Punem uleiul la încins și adăugăm un cățel de usturoi tocat rondele, frunzele de busuioc și frunzele de baby spanac. Le amestecăm puțin prin ulei, timp de 1-2 minute. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.

Tăiem șunca afumată în cuburi, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoare.

Cum formăm și coacem melcișori cu spanac și șuncă afumată

După ce aluatul s-a decongelat, îl despachetăm și îl întindem doar puțin. Într-un pachet avem de obicei, două foi de aluat. Ungem foile de aluat foietaj cu puțin ketchup. Apoi presărăm pe deasupra frunzele de spanac, cașcavalul răzuit și cuburile de șuncă. Rulăm foile mai strâns, cu ingredientele în interior.

Secționăm rulourile formate în câte 12 rondele pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem melcișorii cu ou la suprafață și presărăm semințe de susan.

Punem tava în cuptor și coacem melcișorii pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius.

Îi putem savura simpli sau cu ketchup, atât calzi cât și reci.

Spor și poftă bună!