Gătește Melcișori cu spanac și șuncă afumată
Timp de preparare
25 min
Nivel
ușor
Porții
24
Ingrediente
- 800 gr aluat foietaj
- 150 gr baby spanac
- 4-5 funze de busuioc
- 1-2 linguri de ulei
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper după gust
- 200 gr șuncă afumată
- 100 gr cașcaval răzuit
- 2-3 linguri de ketchup
- 1 ou pentru uns
- semințe de susan alb.
Mod de preparare
Lăsăm aluatul foietaj la decongelat, timp în care pregătim celelalte ingrediente.
Punem uleiul la încins și adăugăm un cățel de usturoi tocat rondele, frunzele de busuioc și frunzele de baby spanac. Le amestecăm puțin prin ulei, timp de 1-2 minute. Apoi lăsăm ingredientele la răcit.
Tăiem șunca afumată în cuburi, iar cașcavalul îl dăm pe răzătoare.
Cum formăm și coacem melcișori cu spanac și șuncă afumată
După ce aluatul s-a decongelat, îl despachetăm și îl întindem doar puțin. Într-un pachet avem de obicei, două foi de aluat. Ungem foile de aluat foietaj cu puțin ketchup. Apoi presărăm pe deasupra frunzele de spanac, cașcavalul răzuit și cuburile de șuncă. Rulăm foile mai strâns, cu ingredientele în interior.
Secționăm rulourile formate în câte 12 rondele pe care le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Ungem melcișorii cu ou la suprafață și presărăm semințe de susan.
Punem tava în cuptor și coacem melcișorii pentru 20-25 de minute, la 200 de grade Celsius.
Îi putem savura simpli sau cu ketchup, atât calzi cât și reci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII