Aperitive

Melcișori cu spanac și mozzarella

Pentru una dintre gustările zilei, în plin sezon al spanacului verde și nu numai, vă recomand o delicioasă rețetă de melcișori cu spanac și mozzarella.

Melcișorii sunt perfecți și la micul dejun, dar și ca gustare pe parcursul zilei. Sunt gustoși și sățioși și nu se prepară deloc greu. Îi mai puteți prepara și cu urzici în loc de spanac, sau cu ceapă verde și usturoi verde.

Vedeți aici și o rețetă de rulouri cu urzici și usturoi. Se prepară în mod asemănător. Puteți prepara în aceeași tavă și melcișori cu spanac, dar și cu urzici sau alte verdețuri, pentru gusturi variate.

Și mai găsiți pe blog și o rețetă de ruladă împletită cu șuncă și spanac. Combinația ingredientelor din umplutura ruladei este foarte gustoasă, dar și consistentă. 2-3 felii de ruladă servite în pauza de masă de la muncă îți asigură sățietate pe o perioadă destul de lungă.

Iar dacă doriți astfel de preparate și în varianta de post, puteți încerca o minunată plăcintă învârtită cu spanac de post. Este gustoasă, este foarte aspectuoasă și sănătoasă.

Cum se prepară rețeta de melcișori cu spanac și mozzarella

Pentru baza melcișorilor am optat pentru un aluat dospit, dar puțin mai delicios și mai pufos. Adăugăm în compoziția aluatului și un ou și unt topit. Dar aceste ingrediente sunt opționale, puteți prepara un aluat simplu ca și cel pentru pâine.

Umplutura de spanac este preparată mai întâi la tigaie cu ceapă, usturoi și un morcov. Și aici puteți jongla cu ingredientele după bunul plac și propria imaginație.

Mozzarella o puteți înlocui cu cașcaval afumat sau chiar cu brânză feta. Spanacul și brânza feta fac echipă delicioasă împreună.

Vedeți aici și o rețetă de quiche cu spanac și brânză. Este o rețetă franțuzească de tartă sărată.

Dar găsiți pe blog o colecție întreagă de rețete cu spanac și brânză de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de melcișori cu spanac și mozzarella.

Melcișori cu spanac și mozzarella pe un platou roșu, gata de servit

Gătește Melcișori cu spanac și mozzarella

Timp de preparare

35 min

Nivel

mediu

Porții

20

Melcișori cu spanac și mozzarella pe un platou roșu, gata de servit

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr făină
  • 15 gr drojdie proaspătă
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 200 ml lapte
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • Pentru umplutură:
  • 500 gr spanac proaspăt
  • 1 ceapă roșie
  • 1 morcov
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei
  • sare după gust
  • 250 gr mozzarella răzuită

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului care necesită un timp de frământare și un alt timp de dospire. În timp ce aluatul se dospește, pregătim și ingredientele pentru umplutură.

Cernem făina într-un bol și creăm o adâncitură la mijlocul ei. Într-un bol, amestecăm drojdia cu zahărul până la lichefiere. Diluăm amestecul cu puțin lapte cald, adăugăm și o linguriță de făină. Turnăm acest amestec în adâncitura din făină și acoperim bolul cu un ștergar. Îl lăsăm 10-12 minute până când se activează drojdia. Amestecăm oul cu untul topit și temperat, dar și o linguriță de sare.

Adăugăm acest amestec în bolul cu făina și drojdia activată. Amestecăm toate ingredientele turnând treptat și laptele cald. Frământăm bine aluatul, îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm la dezvoltat pentru 40-45 de minute.

Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură.

Curățăm ceapa morcovul și usturoiul. Spălăm spanacul și îl lăsăm la scurs.

Tocăm ceapa mărunt și o călim în ulei, doar până când începe să se pătrundă. Adăugăm și usturoiul tocat rondele. Apoi adăugăm morcovul tocat mărunt și amestecăm bine ingredientele. Tocăm spanacul în fâșii și îl adăugăm în tigaia cu ingrediente. Mai preparăm ingredientele pentru un minut, apoi stingem focul și le lăsăm la răcit.

Cum formăm și coacem delicioșii melcișori cu spanac și mozzarella

Când aluatul și-a dublat volumul îl mai frământăm puțin pe masa presărată cu făină. Apoi îl întindem într-o foaie mai subțire. Întindem peste foaia de aluat compoziția de spanac cu ingredientele călite. Peste acestea presărăm mozzarella răzuită. Rulăm aluatul cu umplutura la interior, apoi îl tăiem în rondele de 2-3 cm grosime.

Așezăm melcișorii astfel formați în tava cuptorului, pe hârtie de copt. Îi ungem cu ou bătut și punem tava la cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Îi putem servi calzi sau reci, simpli, cu salată sau cu diferite sosuri.

Sunt perfecți savurați și în pauza de masă de la birou.