Gătește Mini Paris Brest cu căpșuni
Timp de preparare
60 min
Nivel
complex
Porții
20
Ingrediente
- Ingrediente pentru aluat opărit:
- 100 gr unt cu 82% grăsime
- 200 ml apă rece
- 150 gr făină
- 4 ouă de mărime medie
- 1 praf de sare
- Ingrediente pentru cremă de pralină și decor:
- 100 gr de migdale
- 200 gr de zahar
- 20 ml apă
- 500 ml de lapte
- 50 gr amidon de porumb
- 1 linguriță cu extract de vanilie
- 100 gr de unt cu 82% grăsime
- 100 ml smântână pentru frișcă
- 250 gr căpșuni proaspete
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare
Începem cu prepararea cojilor sub formă de inele pentru mini Paris Brest cu căpșuni.
Așezăm o cratiță pe foc și punem în ea apa, un praf de sare și untul. Amestecăm până la topirea untului, iar la primul clocot, micșorăm intensitatea focului la minimum și adăugăm toată făina odată.
Cu o spatulă amestecăm intens până când făina absoarbe tot lichidul și obținem un aluat omogen. Lăsăm aluatul opărit să se răcească bine, apoi încorporăm unul câte unul ouăle, omogenizând bine după fiecare ou adăugat. Dăm aluatul la rece pentru 30 de minute.
Pornim cuptorul la 200 de grade Celsius. Luăm o tavă antiaderentă și, cu un pahar pudrat cu făină, desenăm cercuri în tavă, la mici distanțe. Folosind un săculeț de posh cu dui stelat, creăm mici inele ondulate, peste cercurile din tavă.
Punem tava la cuptor și coacem inelele pentru mini Paris Brest la 200 de grade, pentru 15 minute. Apoi, micșorăm intensitatea focului la 180 de grade și mai coacem inelele pentru 25-30 de minute. Nu deschidem ușa cuptorului decât după expirarea timpului.
Între timp, preparăm crema de pralină
Punem apa și zahărul într-o cratiță cu pereți groși pe flacăra aragazului și îl lăsăm să se caramelizeze, fără a amesteca decât la final. Adăugăm migdalele, le amestecăm puțin prin zahărul ars, apoi le separăm și le întindem pe o hârtie de copt.
Peste siropul de zahăr ars, rămas în crăticioară adăugăm smântâna lichidă, apoi 50 gr de unt și amestecăm până rezultă un sos cremos și ușor fluid. Lăsăm sosul caramel la temperat până când se răcesc și migdalele.
Fierbem laptele, adăugăm un praf de sare și amidonul. Amestecăm până când obținem o cremă de textura unei budinci. Stingem focul și adăugăm untul și extractul de vanilie. Omogenizăm bine compoziția și o adăugăm într-un bol rece.
Mărunțim foarte fin migdalele, într-un chopper. Amestecăm crema de amidon cu sosul caramel și cu migdalele mărunțite fin. Puteți renunța la prepararea sosului caramel și măcinați migdalele uscate împreună cu tot caramelul, dacă vi se pare laborios.
Secționăm cojile pe jumătate și le umplem cu această delicioasă cremă. Adăugăm și felii de căpșuni, iar deasupra le decorăm cu zahăr pudră.
Sunt delicioase și cuceresc instant orice iubitor de desert.
COMENTARII