Gătește Mini tarte cu ciuperci și cu roșii
Timp de preparare
25 min
Nivel
mediu
Porții
12

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g unt rece, tăiat cubulețe
- 1 ou
- 1–2 linguri apă rece
- un praf de sare.
- Pentru umplutura cu ciuperci:
- 250 g ciuperci champignon (sau mix de pădure), tocate mărunt
- 1 ceapă mică, tocată fin
- 1 cățel de usturoi
- 1 lingură ulei de măsline
- 100 g cremă de brânză (sau ricotta)
- 50 g brânză tare rasă (parmezan, gruyère sau cașcaval)
- 1 ou
- sare, piper, cimbru.
- Pentru umplutura cu roșii:
- 100 g cremă de brânză (sau ricotta)
- 50 g brânză de capră (sau feta) sfărâmată
- 1 ou
- 12–15 roșii cherry, tăiate pe jumătate
- ulei de măsline
- sare, piper, oregano uscat.
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului amestecă făina cu sarea și untul până când obții un aluat nisipos. Adaugă oul și puțină apă rece, frământând rapid. Înfășoară aluatul în folie și lasă-l la frigider 30 de minute.
Între timp sotează ceapa în ulei, adaugă usturoiul și apoi ciupercile feliate. Gătește-le până când scade complet lichidul. Asezonează cu sare, piper și cimbru.
Pentru umplutura mini tartelor amestecă brânzeturile cu oul, sare și piper.
Întinde aluatul, decupează cercuri și așază-le în forme de mini-tarte. Înțeapă ușor baza cu furculița.
Adaugă compoziția de brânză.
Peste jumătate din mini tarte așază ciupercile feliate, iar peste cealaltă jumătate așază roșii cherry deasupra cremei. Stropește cu puțin ulei de măsline și presară oregano.
Coace delicioasele mini tarte cu ciuperci și cu roșii la 180°C timp de 20–25 minute, până când aluatul e rumen și roșiile ușor caramelizate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII