Tarte sărate

Mini tarte cu roșii și ciuperci

Pentru mic dejunuri savuroase, sau gustările de peste zi, merită preparate aceste mini tarte cu roșii și ciuperci. Sunt și gustoase și consistente și arată tare bine coapte în vase mici.

Chiar dacă necesită mai mult timp montarea fiecărei mini tarte în vasul respectiv, rezultatul final merită din plin efortul.

Dar, dacă nu dispuneți de astfel de vase, puteți prepara din aceleași cantități de ingrediente o singură tartă într-o formă de copt mai mare.

Va arăta frumos și în tavă mare, așa cum puteți vedea și la rețeta de quiche cu ciuperci, zucchini și roșii cherry.

Iar o altă rețetă de tartă pe care v-o recomand de pe blog este cea de tartă cu sparanghel în prosciutto și brânzeturi. Are o combinație interesantă și gustoasă de ingrediente, iar aspectul este spectaculos.

Aluatul de tartă îl putem prepara în casă, sau putem apela la foietajul din comerț.

Vedeți aici și rețeta clasică pentru aluat de tartă!

Ce conține rețeta de mini tarte cu roșii și ciuperci

Pentru aceste mini tarte apelăm la foietajul din comerț care se comportă minunat în timpul coacerii. La baza acestuia așezăm un strat de brânză cu smântână și câteva condimente. Apoi vom pune ciupercile trase ușor la tigaie și roșiile cherry.

Servite cu o cană de iaurt sunt chiar delicioase. Dar pot fi preparate și pentru gustarea din pauza de masă de la serviciu.

Găsiți pe blog mai multe astfel de rețete în secțiunea ”Tarte sărate”.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de mini tarte cu roșii și ciuperci.

Mini tarte cu roșii și ciuperci în vase ramekin

Gătește Mini tarte cu roșii și ciuperci

Timp de preparare

25

Nivel

mediu

Porții

4

Mini tarte cu roșii și ciuperci în vase ramekin

Ingrediente

  • Pentru patru vase cu diametrul de 12 cm:
  • 400 gr aluat foietaj
  • 250 gr cremă de brânză
  • 200 gr brânză sărată
  • 2 linguri de smântână
  • 2 ouă
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 1/4 linguriță cu oregano uscat
  • 300 gr roșii cherry
  • 250 gr ciuperci champignon
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea umpluturii, în timp ce lăsăm aluatul foietaj la decongelat.

Ștergem ciupercile bine cu prosoape de hârtie umezite, apoi le feliem în jumătăți, dacă sunt mai mari, sau le lăsăm întregi, dacă sunt micuțe.

Punem uleiul într-o tigaie, la încins. Adăugăm 2 căței de usturoi curățați și striviți și îi amestecăm bine să aromatizeze uleiul. Apoi adăugăm ciupercile și le sotăm la foc iute până când se colorează frumos. Presărăm și puțină sare și piper peste ciuperci. Stingem focul și lăsăm ciupercile să se răcească.

Amestecăm cele două tipuri de brânză cu smântâna și cele două ouă. Adăugăm și frunze de busuioc rupte și oregano.

Cum montăm și coacem mini tarte cu roșii și ciuperci

Când aluatul este decongelat  pornim cuptorul la 180 de grade Celsius. Întindem aluatul și îl porționăm în patru. Ungem formele de copt cu ulei din tigaia cu ciuperci și așezăm aluatul foietaj în ele. Tragem de colțurile aluatului să vină puțin peste marginile vaselor.

Întindem la baza formelor de copt, în interiorul aluatului compoziția cu brânzeturi. Înfigem prin ea roșiile cherry și ciupercile.

Punem formele cu mini tarte la cuptor și le coacem pentru 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Spor și poftă bună!