Deserturi de post

Mini tarte cu mere de post

Pentru că suntem în post și mai simțim nevoia și de ceva dulce, am preparat aceste simple și delicioase Mini tarte cu mere de post.

Aluatul este cu ulei de cocos și apă minerală, iar umplutura de mere o aveam deja pregătită din toamnă, la borcan – vedeți AICI REȚETA!

Găsiți pe blog mai multe Rețete de Deserturi de post!

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • Pentru aluat:
  • 500 gr făină + pentru înfăinat
  • 100 gr ulei de cocos, solid
  • 150 ml lapte de soia
  • 150 ml apă minerală
  • 2 linguri zahăr brut
  • 1/4 linguriță sare
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • Pentru umplutură:
  • 750 gr mere răzuite
  • 1 lingură griș
  • 1 linguriță scorțișoară
  • zahăr pudră, cu aromă de vanilie, pentru decor

[/ingredients]

[preparare title=”Mod de preparare”]

Pregătim aluatul pentru Rețeta de Mini tarte cu mere de post.

Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu zahărul, sarea și bicarbonatul de sodiu. Facem un loc la mijloc și adăugăm uleiul de cocos, în stare solidă. Turnăm câte puțin din băutura de soia și  din apa minerală și amestecăm intens până se omogenizează aluatul. Vom obține un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu o folie alimentară și îl lăsăm la odihnit 20-30 de minute.
Pentru umplutură, doar desfacem borcanul cu mere și în funcție de gust, mai adăugăm, sau nu, zahăr. Adăugăm puțin griș, dacă merele au lăsat sirop și adăugăm nelipsita scorțișoară.

Asamblăm și coacem minunatele Mini tarte cu mere de post.

Pornim cuptorul la 180 de grade.
Împărțim aluatul în sfere, în funcție de cât de mari sunt formele de minitarte. Întindem fiecare sferă în câte o foaie rotundă cu care tapetăm interiorul formelor de mini tarte. Nu uităm să ungem formele pe interior cu puțin ulei de cocos.
Umplem minitartele cu compoziția de mere, până la nivelul marginilor. Deasupra așezăm diverse decupaje din aluat pentru un aspect atrăgător.
Coacem mini tartele cu mere pentru 25-30 de minute, sau până când aluatul este rumenit.
Le lăsăm să se tempereze și le pudrăm cu zahăr cu aromă de vanilie.
Sunt perfecte pentru a-ți satisface pofta de desert, într-o zi de post!

* Nu uitați că vă aștept zilnic și pe pagina de facebook a blogului cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți.

*De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel,unde veți putea încarca fotografiile voastre cu preparate de pe blog, vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

[/preparare]