Deserturi de post
Mucenici umpluti. Reteta de post
M-ati intrebat daca am vreo reteta de mucenici de post si, iata ,ca va aduc astazi cea mai buna reteta de mucenici umpluti, de post. Cu putina rabdare veti obtine cei mai aromati si siropati mucenici umpluti.
Va asigur ca merita sa-i incercati,reteta este grozava iar rezultatul va va multumi pe deplin.
Ingrediente:
-
Pentru aluat:
- 900-930 g faina
- 40 g drojdie proaspata
- 450 g apa (sau lapte vegetal)
- 150 g zahar
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita coaja de portocala
- 1 lingurita vanilie
- 1/2 lingurita de sare
-
Pentru umplutura
- 300 ml apa
- 120 g zahar
- 6 linguri de pesmet
- 7 linguri nuca macinata
- 4 linguro cacao
- 1 lingura de esenta de rom
-
Pentru sirop
- 700 ml apa
- 130 g zahar
- 1 lingura coaja rasa de lamaie si portocala
-
Pentru uns si decor
- miere
- nuca macinata
Citeste si: Reteta de mucenici impletiti
Mod de preparare pentru reteta de mucenici umpluti:
Cernem faina intr-un bol (doar 900 g) ,facem o gropita in mijlocul ei si punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa calda (din ingredientele date).
Lasam deoparte sa creasca in jur de 10 minute si,intre timp,dizolvam zaharul in apa calduta.
Punem in bol aromele,sarea,turnam apa in care am dizolvat zaharul si uleiul.
Framantam un aluat moale si nelipicios,acoperim bolul si-l lasam la dospit o ora.
Intre timp reparam crema. Amestecam toate ingredientele intr-un vas e foc si fierbem putin pana incepe sa se ingroase. Dupa racire,adaugam romul si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce se receste complet va fi numai buna de intins.
Cand aluatul a crescut, il punem pe blatul de lucru si-l impartim in 16 bile a cate 100 g/una. Fiecarei bile ii dam forma de dreptunghi (10 x 34-35cm). Ungem cu o lingura de crema fiecare dreptunghi. Il rulam si ii dam forma cifrei 8.
Asezam mucenicii in tavi acoperite cu hartie de copt si ii mai lasam sa creasca vreo jumatate de ora.
Coacem mucenicii 10 minute la 200°C si 20-25 la 180°C.
Pentru sirop fierbem apa cu zaharul careva minute,iar dupa ce s-a mai racorit adaugam coja rasa de lamaie si portocala.
Siropam mucenicii calduti in sirop, tot caldut si el, apoi ii ungem cu miere si presaram deasupra nuca macinata.
Spor la treaba si pofta buna !
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII