Gătește Muffins cu morcovi și scorțișoară, aromați și delicioși
Timp de preparare
25 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- 250 g făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță scorțișoară
- 1/2 linguriță nucșoară (opțional)
- 1/4 linguriță sare
- 150 g zahăr
- 2 ouă mari
- 120 ml ulei vegetal (sau unt topit)
- 1 linguriță extract de vanilie
- 200 g morcovi rași (aprox. 2 morcovi mari).
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru compoziția de muffins, preîncălzește cuptorul la 180°C și pregătește o tavă pentru muffins cu hârtii de copt.
Pentru a prepara aluatul de muffins mai întâi amestecă ingredientele uscate. Într-un bol mare, combină făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, scorțișoara, nucșoara și sarea.
Apoi amestecă ingredientele umede. În alt bol, bate ouăle cu zahărul până când devin pufoase. Adaugă uleiul și extractul de vanilie și amestecă bine.
Încorporează morcovii rași, în amestecul de ouă. Toarnă amestecul rezulta peste ingredientele uscate și amestecă ușor cu o spatulă, până când ingredientele sunt bine combinate. Nu amesteca excesiv.
Umple cu aluatul rezultat fiecare formă de muffin, cam trei sferturi din capacitate.
Introdu tava în cuptor și coace muffins-urile timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în mijlocul unui muffin iese curată.
Scoate muffins-urile din tavă și lasă-le să se răcească pe un grătar și lasă-le să se răcească, apoi te poți bucura de gustul lor.
Spor și poftă bună!
COMENTARII