Gătește Nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată
Timp de preparare
20 min
Nivel
mediu
Porții
40

Ingrediente
- Pentru aluat:
- 200 g unt (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr pudră
- 1 ou mare
- 300 g făină
- 30 g cacao
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 praf de sare.
- Pentru cremă:
- 150 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
- 100 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)
- 50 g unt
- 50 g zahăr pudră (opțional, pentru gust mai dulce).
Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului.
Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul pudră până devine o cremă fină. Adaugă oul și esența de vanilie, mixând până la omogenizare.
Într-un alt bol, amestecă făina cu pudra de cacao și praful de sare. Încorporează treptat acest amestec în crema de unt, până obții un aluat omogen și ușor maleabil. Dacă aluatul este prea moale, lasă-l la frigider 30 de minute.
Pentru a forma cojile de nuci împarte aluatul în bile mici, de mărimea unei alune mari, și presează-le în formele speciale de nuci, având grijă să fie uniform distribuit în formă. Coace crustele de nuci la 180°C timp de 8-10 minute sau până devin ușor ferme la atingere, dar nu tari.
Pregătirea cremei.
Topește ciocolata cu smântâna și untul pe baie de aburi sau la foc foarte mic. Amestecă bine până obții o cremă fină și lucioasă. Dacă preferi o cremă mai dulce, adaugă zahărul pudră.
Lasă crema să se răcească ușor, până devine mai consistentă, dar încă maleabilă pentru a fi întinsă în nuci.
După ce cojile de nuci s-au răcit, pune o cantitate mică de cremă de ciocolată în interiorul fiecărei jumătăți și lipește două câte două, formând nucile complete.
Poți presăra zahăr pudră peste nucile umplute sau le poți înmuia pe jumătate în ciocolată topită pentru un aspect elegant.
Spor și poftă bună!
COMENTARII