Biscuiți / Fursecuri

Nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată

Rețeta de nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată este o variantă delicioasă a tradiționalelor fursecuri în formă de nuci. Aluatul conține cacao pentru o notă ușor amară, care se combină perfect cu dulceața cremei de ciocolată din interior.

Rețetele de nuci umplute sunt printre cele mai apreciate rețete de fursecuri. Sunt preparate, mai ales pentru platourile cu fursecuri festive, de la sărbătorile de iarnă. Rețetele sunt foarte versatile, atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturii.

Una dintre cele mai apreciate rețete de pe blog este cea de nuci umplute cu cremă caramel. Crema caramel ridică orice tip de desert la un nivel înalt. Fie că umplem foi de prăjituri cu cremă caramel, un tort elegant, sau fursecuri, acestea devin automat preferatele noastre.

Mai găsiți pe blog și rețeta de fursecuri nuci de post și alte forme. Acestea sunt mai interesante având și forme de ghinde, ciupercuțe sau frunze.

Impresii despre rețeta de nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată

 

Aceste nuci cu cacao au un exterior crocant și ușor amărui, datorită adaosului de cacao în aluat. Crema de ciocolată din interior este bogată și catifelată, oferind un contrast de texturi și un echilibru perfect între dulce și amar. Fursecurile sunt ideale pentru a fi servite la ocazii speciale, fiind atrăgătoare atât vizual, cât și gustativ.

Poți adapta rețeta după propriul gust adăugând aromele preferate.

Iar dacă mai dorești și alte rețete de fursecuri, găsești pe blog o colecție interesantă de unde te poți inspira.

Iar dacă te regăsești în gustul rețetelor de pe acest blog, te aștept zilnic și pe pagina de facebook. Vei găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, te poți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo vei putea încărca fotografiile proprii cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai poți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată.

Nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată și decorate cu zahăr pudră

Gătește Nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată

Timp de preparare

20 min

Nivel

mediu

Porții

40

Nuci cu cacao în aluat și cremă de ciocolată și decorate cu zahăr pudră

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou mare
  • 300 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 1 praf de sare.
  • Pentru cremă:
  • 150 g ciocolată neagră (minim 50% cacao)
  • 100 ml smântână pentru frișcă (30% grăsime)
  • 50 g unt
  • 50 g zahăr pudră (opțional, pentru gust mai dulce).

Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului.

Într-un bol mare, mixează untul moale cu zahărul pudră până devine o cremă fină. Adaugă oul și esența de vanilie, mixând până la omogenizare.

Într-un alt bol, amestecă făina cu pudra de cacao și praful de sare. Încorporează treptat acest amestec în crema de unt, până obții un aluat omogen și ușor maleabil. Dacă aluatul este prea moale, lasă-l la frigider 30 de minute.

Pentru a forma cojile de nuci împarte aluatul în bile mici, de mărimea unei alune mari, și presează-le în formele speciale de nuci, având grijă să fie uniform distribuit în formă. Coace crustele de nuci la 180°C timp de 8-10 minute sau până devin ușor ferme la atingere, dar nu tari.

Pregătirea cremei.

Topește ciocolata cu smântâna și untul pe baie de aburi sau la foc foarte mic. Amestecă bine până obții o cremă fină și lucioasă. Dacă preferi o cremă mai dulce, adaugă zahărul pudră.

Lasă crema să se răcească ușor, până devine mai consistentă, dar încă maleabilă pentru a fi întinsă în nuci.

După ce cojile de nuci s-au răcit, pune o cantitate mică de cremă de ciocolată în interiorul fiecărei jumătăți și lipește două câte două, formând nucile complete.

Poți presăra zahăr pudră peste nucile umplute sau le poți înmuia pe jumătate în ciocolată topită pentru un aspect elegant.

Spor și poftă bună!