Gătește Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
30
Ingrediente
- 1 pachet foi de plăcintă
- 150 gr unt sau 100 ml ulei pentru uns foile
- 500 gr brânză proaspătă, de vaci
- 250 gr brânză sărată
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 legătură de leurdă sau câteva fire de usturoi verde
- 250 gr baby spanac
- câteva fire de mărar verde
- câteva fire de pătrunjel verde
- ulei pentru prăjit pachețelele.
Mod de preparare
Începem prin a pregăti ingredientele pentru umplutură.
Punem puțin unt în tigaie și îl lăsăm să se topească, apoi adăugăm spanacul tocat în franjuri. Îl amestecăm bine prin unt până când se înmoaie. Adăugăm frunzele de ceapă verde și pe cele de leurdă sau de usturoi verde, tocate mărunt. Le amestecăm rapid cu spanacul, doar până când încep să se înmoaie și acestea. Stingem focul și lăsăm amestecul de ingrediente să se răcească.
Într-un bol amestecăm cele două tipuri de brânzeturi cu verdețurile din tigaie.
Pentru a forma și prepara delicioasele pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, desfacem foile de plăcintă și le grupăm câte două. Le ungem între ele cu unt topit sau cu ulei, apoi le secționăm în patru. Punem la unul dintre capetele grupurilor de foi câte o lingură și compoziția de umplutură și le împăturim ca pe sarmale.
Pachețelele pe care le preparăm la cuptor le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le ungem cu unt topit sau ulei. Le coacem la 200 de grade Celsius pentru 12-15 minute.
Pe celelalte le prăjim în ulei încins până când sunt frumos rumenite. Le scoatem pe prosoape de hârtie.
Putem servi pachețelele simple, cu diferite salate sau cu diferite sosuri, precum un sos de iaurt cu usturoi.
Sunt delicioase în oricare dintre variante. Sunt ideale și pentru pauza de masă de la birou.
Spor și poftă bună!
COMENTARII