Gătește Pandișpan cu cireșe și scorțișoară
Timp de preparare
35 min
Porții
24
Ingrediente
- Pentru o tavă de 23/36 cm:
- 6 ouă medii
- 200 gr zahăr
- 100 ml ulei
- 220 gr făină
- 500 gr cireșe
- 50 gr zahăr pudră cu scorțișoară
- 1 praf de sare
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare
Începem cu îndepărtarea sâmburilor de la cireșe, apoi se pun cireșele într-o sită, la scurs.
Pornim cuptorul la 180 de grade C.
Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm puțină sare peste gălbenușuri și le amestecăm pentru a li se intensifica culoarea. Adăugăm uleiul și omogenizăm compoziția.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le mixăm până devin spumoase. Adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm energic până obținem o bezea foarte fermă. Adăugăm, treptat, din gălbenușurile amestecate cu ulei și amestecăm ușor până se omogenizează compoziția. Nu mai folosim mixerul, ci o spatulă pentru a se menține compoziția aerată. La final, adăugăm făina lingură cu lingură, amestecând încet, de jos în sus, cu mișcări circulare.
Ungem tava cu ulei și presărăm făină, apoi întindem aluatul de pandișpan în ea.
Trecem jumătate din cantitatea de cireșe prin zahărul pudră cu scorțișoară și le înfigem în aluat. Restul de cireșe le presărăm pe deasupra, pentru un aspect mai plăcut.
Presărăm peste acestea puțin zahăr cu scorțișoară și dăm tava la cuptorul încălzit. Coacem deliciosul pandișpan cu cireșe și scorțișoară pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Nu uităm să facem și testul cu scobitoarea.
După coacere, lăsăm pandișpanul să se răcească în tavă, apoi îl pudrăm cu zahăr și îl porționăm.
Spor și poftă bună!
COMENTARII