Mod de preparare
Pentru a prepara blatul de brownie cu afine, mai întâi topim ciocolata ruptă în bucăți, și untul, amestecate cu laptele.
Omogenizăm bine compoziția și o lăsăm să se tempereze în timp ce preparăm bezeaua.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm căte un praf de sare peste ele.
Gălbenușurile le dăm la rece până le vine rândul să fie folosite.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare, până obținem o bezea fermă.
Adăugăm apoi compoziția de ciocolată, ușor caldă și omogenizăm, folosind o spatulă.
Încorporăm făina amestecată cu praful de copt, apoi adăugăm nuca tocată grosier, bicarbonatul stins în zeama de lămâie, nuca tăiată grosier și omogenizăm, amestecând ușor cu spatula, după fiecare adaos.
Tapetăm tava cu hârtie de copt, doar la bază, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu zahăr pudră.
Întindem compoziția de brownie în tavă și presărăm afinele deasupra.
Dăm tava la cuptor pentru 35-40 de minute la 180 de grade, în cuptorul preîncălzit, în prealabil.
Bineînțeles că recurgem și la testul cu scobitoarea, pentru siguranță.
Pentru crema de lămâie, frecăm mai întâi gălbenușurile cu sare, apoi cu zahărul, adăugăm și coaja rasă de lămâie și le diluăm cu laptele rece.
Adăugăm amidonul și punem vasul la foc mediu, sau chiar pe baie de aburi și amestecăm intens în cremă, până se îngroașă ca o budincă.
La final de fierbere, adăugăm și esența de lămâie.
Lăsăm crema de lămâie să se răcească, apoi o mixăm, adăugând treptat, untul și zeama de lămâie.
Porționăm blatul de brownie cu afine și decorăm fiecare porție cu crema de lămâie și câteva afine, oprite.
Este delicioasă și aspectuoasă.
Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria foto de mai sus!
COMENTARII