Gătește Papricaș de pui cu găluște
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 750 gr carne de pui cu grăsime( pulpe, piept, aripi)
- 1 ceapă mare
- 3 căței de usturoi
- 450 gr pastă de roșii cu ardei
- sare și piper
- cimbru și busuioc
- 2 foi de dafin
- boia de ardei dulce și iute
- 1 legătură de pătrunjel
- 600 ml apă
- Pentru găluște:
- 3 ouă
- 10 linguri griș
- sare și piper
Mod de preparare
În primul rând, pentru că a fost un pui de curte împănat cu grăsime, nu a mai fost nevoie de ulei.
O parte din grăsime am topit-o și am folosit-o la rumenit carnea.
Am ales să fierb puțin carnea de pui în apă cu sare și două foi de dafin, doar până s-a pătruns ușor. Iar în această supă, am fiert găluștele de griș, separat.
După ce carnea se pătrunde, o scurgem și o rumenim frumos la tigaie, în grăsimea topită.
Apoi, adăugăm ceapa tocată în fâșii și 2 căței de usturoi, rondele.
Amestecăm ingredientele și le mai stropim cu puțină supă, pentru a nu căpăta ceapa acel gust intens de prăjeală.
Adăugăm și câte o priză de sare, piper și boia de ardei.
Când ceapa e bine pătrunsă, adăugăm pasta de roșii cu ardei, mai completăm cu puțină supă și fierbem ingredientele, sub capac, la foc lent.
Între timp, ne ocupăm de găluște. Mai adăugăm griș în compoziție, dacă mai necesită, apoi luăm cu lingura din compoziție și scufundăm în supa care fierbe pe foc.
Lăsăm găluștele să fiarbă până se ridică la suprafață, le testăm și dacă sunt ușor tari, le stropim cu apă rece, cum am explicat mai sus.
Găluștele fierte le transferăm în vasul cu carne de pe foc și mai completăm cu supă. Le mai lăsăm să fiarbă și în sosul de roșii 7-8 minute. În acest timp asezonăm mâncarea cu condimente( boia, cimbru, busuioc), după gust și ultimul cățel de usturoi, răzuit.
La final, după stingerea focului, adăugăm pătrunjel verde, tocat.
Este chiar delicios acest preparat – papricaș de pui cu găluște de griș, iar dacă dorim, îl putem servi cu o lingură generoasă de smântână.
Spor și poftă bună!
COMENTARII