Aluaturi dulci
Pasca fara aluat cu multe stafide
Pasca fara aluat cu multe stafide este simpla si tare gustoasa, chiar merita preparata.
Dupa pasca cu aluat umplut si ricotta, aceasta este una pe care o fac si in timpul anului. Ne plac foarte mult dulciurile cu branza, iar aceasta minunata si frumos colorata pasca fara aluat este cremoasa si plina de stafide, asa cum place tuturor.
Nu mai spun ca se face foarte rapid pentru ca lipseste aluatul si cred ca este o solutie buna pentru o masa de sarbatoare in cazul in care nu aveti mult timp la dispozitie.
Ingrediente:
- 750 g branza dulce de vaci (urda sau ricotta )
- 6 oua
- 200 g zahar
- 200 g smantana de gatit
- 50 g unt
- 100 g faina
- 60 g gris
- 150 g stafide
- 40 g fructe confiate (optional,puteti pune in loc tot stafide )
- un varf de lingurita de sare
- coaja de la o lamaie
- coaja de la o portocala mica
- o lingura esenta de vanilie (sau 2 plicuri zahar vanilat )
Mod de preparare pentru reteta pasca fara aluat cu multe stafide:
Prima data punem stafidele la hidratat in apa calda pentru 20 de minute si acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu pereti detasabili de 24 cm .
Intr-un bol batem ouale cu zaharul pana ce acesta se topeste,adaugam smantana,branza de vaci,untul topit si racit ,aromele,sarea ,faina si grisul.
*Branza de vaci ,urda sau ricotta folosita trebuie pusa la scurs cu o seara inainte,astfel compozitia obtinuta va fi cremoasa ,nu subtire.
La final incorporam stafidele scurse foarte bine pe hartie absobanta si fructele confiate.
Turnam compozitia in tava si coacem pasca 50-60 de minute la 170 -180°C.Faceti testul cu scobitoarea pentru asiguranta.
Daca se rumeneste prea tare desupra si inca nu este coapta,acoperiti-o cu o folie de aluminiu.Scoateti pasca fara aluat din forma si taiati-o abia dupa ce s-a racit foarte bine. Pofta buna !
Fructele confiate sunt optionale, insa au dat un plus de culoare si savoare.
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII