Gătește Pastă de ardei copți cu vinete – Ajvar
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 1 kg ardei roșii
- 500 gr vinete
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 10 gr sare pentru murături, neiodată
- opțional, un ardei iute
Mod de preparare
Începem cu ștergerea vinetelor și a ardeilor cu un prosop umezit, apoi le așezăm în tăvi de cuptor. Coacem și vinetele și ardeii și le curățăm ca pentru rețeta de zacuscă. Ideal ar fi să fie coapte pe jar, pentru un gust mai intens. Dar, cum nu dispunem de grătare cu jar coacem ingredientele la cuptor.
După curățare trecem ardei prin mașina de tocat, iar vinetele le tocăm mărunt pe tocător, sau cu ajutorul unui blender.
Citiți și: Cum se curăță perfect ardeii copți
Preparatul final va avea textură de pastă, deci vom mărunți bine ambele ingrediente. Trecem prin mașină și ardeiul iute, doar dacă ne place gustul picant.
Punem vinetele și ardeii într-o cratiță, adăugăm uleiul și sarea și le fierbem la foc moderat pentru maxim 30 de minute. Amestecăm continuu pe parcursul fierberii pentru că există riscul să se lipească.
Sterilizăm borcanele și punem minunata pastă de ardei copți cu vinete – Ajvar fierbinte în borcane. După ce înfiletăm capacele borcanelor le punem în cuptorul cald de la sterilizarea acestora. Le lăsăm acolo cu focul stins până când se răcesc.
COMENTARII