Pește
Pastrav la tigaie cu piure de mazare
In general imi place sa gatesc pestele cat mai simplu si gustos. Zilele trecute am facut pastrav la tigaie cu piure de mazare, una dintre mancarurile preferate ale copilului meu. Se face foarte simplu, este gustoasa si satioasa si nu dureaza mai mult de jumatate de ora sa ai un pranz sau o cina delicioasa.
Ingrediente:
- 6 fileuri de pastrav somonat
- 3-4 linguri de ulei
- sare si piper
- Piure de mazare
- 450 g mazare congelata
- 2 linguri de ulei de masline
- 100 ml apa
- 2 linguri smantana de gatit
- sare si piper proaspat macinate
Mod de preparare pentru reteta pastrav la tigaie cu piure de mazare:
Prima data spalam, uscam si filetam pestele.
Apoi, intr-o craticioara punem doua linguri de ulei de masline si calim mazarea pana se dezgheata. Turnam apa, saram si piperam dupa gust si firbem in jur de 10 minute pana cand mai scade lichidul.
Stingem focul, adaugam smantana de gatit si facem mazarea piure cu ajutorul unui mixer vertical sau al unui blender.
Intre timp incalzim ueiul intr-o tigaie si prajim fileurile de pastrav sarate si piperate 3 minute pe partea cu pielea si inca doua pe cealalta.
Mancam pestele cu piureul de mazare. Eu am decorat cu putin marar congelat.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII