Garnituri / Legume

PATRATELE CU DOVLECEI SI MORCOVI

Patratele cu dovlecei si morcovi, un aperitiv tare gustos, aspectuos si usor de preparat cu care ne putem delecta cat e vara de lungă.

Acum doi ani „Arabafelice in cucina” posta reteta acestor delicioase gustari , carora ea le spune zucchini bites.Nu stiu daca a fost luna din vara respectiva sa nu le fac,atat de mult ne-au placut si reteta a ramas una de suflet.Sunt bune si calde si reci,ca aperitiv sau la pachetel,sunt la fel de delicioase oricand.

Ingrediente

  • 5 oua
  • 120 g faina
  • 110 ml ulei de floarea-soarelui
  • 1 lingurita si jumatate  praf de copt
  • 120 g branza rasa (poate fi si cascaval,parmesan,pecorino,feta,telemea…)
  • 1 ceapa micuta
  • 500 g dovlecei (3 dovlecei mici)
  • 150 g morcov (un morcov mare )
  • sare si piper

 

Mod de preparare patratele cu dovlecei si morcovi

Intr-un bol amestecam ouale ,uleiul ,faina si praful de copt,ambele cernute.Amestecam cu un tel pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam dovleceii si morcovul date pe razatoarea mare,branza,sare si piper dupa gust.

Compozitia obtinuta o punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt (20×30 cm ,dar merge si mai mica).

Coacem 40-45 de minute la 180 ° C,pana se rumeneste frumos deasupra.Pofta buna!