Paste / Orez

Penne cu sos pesto și mazăre

Ce poate fi mai rapid de preparat pentru un prânz în familie, decât o rețetă de paste? Dacă și voi adorați preparatele cu paste, poate găsiți inspirație și în rețeta noastră de penne cu sos pesto și mazăre.

Profităm de mazărea nouă, abia scoasă din teci și o includem în cât mai multe preparate culinare. Când este proaspăt culeasă are gustul cel mai bun, dar și proprietățile sunt pe măsură.

Vedeți aici și o rețetă rapidă de salată de quinoa cu mazăre și mentă. Este o opțiune sănătoasă pentru o masă ușoară de prânz sau o cină rapidă. Rețeta este simplă și ușoară, conține puține ingrediente, care combinate împreună oferă gust și sățietate, dar și un plus de sănătate.

Și tot din categoria rețetelor cu mazăre mai puteți încerca de pe blog și rețeta de supă cremă de mazăre cu roșii coapte. Combinația de ingrediente este una absolut delicioasă.

Impresii despre rețeta de penne cu sos pesto și mazăre

Rețeta de azi poate fi încadrată și la feluri principale, dar și la salate. Este simplă, rapidă și foarte ușor de preparat.

Pastele oferă preparatelor consistență și sățietate, iar sosul pesto aduce un plus de gust și de sănătate.

Mazărea are gust maxim atunci când apare proaspătă pe piață. Iar pentru sezonul rece ne asigurăm cu câteva pachete la congelator sau o conservăm la borcan.

Vedeți aici o rețetă de legume în saramură la borcan, pentru iarnă.

Iar dacă mai doriți și alte rețete cu mazăre sau rețete de paste, găsiți din ambele pe blog, în mai multe secțiuni culinare.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de penne cu sos pesto și mazăre.

Penne cu sos pesto și mazăre într-o farfurie albă, alături de o solniță, un bol cu semințe de pin și frunze de busuioc

Gătește Penne cu sos pesto și mazăre

Timp de preparare

20

Nivel

ușor

Porții

2

Penne cu sos pesto și mazăre într-o farfurie albă cu furculiță, alături de o solniță, o căpățână de usturoi, un bol cu semințe de pin și frunze de busuioc

Ingrediente

  • 200 gr paste penne
  • apă și sare pentru fiert
  • 200 gr mazăre verde
  • Pentru sos pesto:
  • 2-3 căței de usturoi
  • un vârf de linguriță cu sare grunjoasă
  • 50 gr frunze proaspete de busuioc
  • 20 gr semințe de pin
  • 100 ml ulei de măsline extravirgin.

Mod de preparare

Mai întâi punem o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă adăugăm sarea și amestecăm pentru dizolvare. O lăsăm să ajungă din nou la fierbere și adăugăm mazărea. Fierbem mazărea pentru maxim 8-10 minute, apoi o scurgem și o adăugăm în apă foarte rece, de la frigider. O lăsăm acolo până când pregătim pastele și sosul.

Pentru fierberea pastelor folosim aceeași apă de la mazăre, pentru că a devenit gustoasă. Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Cât timp ce pastele fierb, ne ocupăm de prepararea sosului pesto.

Clătim bine frunzele de busuioc și le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Când se transformă în pastă începem să adăugăm câte puține frunze. Le pisăm până când le transformăm și pe acestea în pastă. Continuăm cu frunzele de busuioc până când le terminăm.

Adăugăm o parte din semințele de pin, dar ușor rumenite la tigaie. Pe celelalte le păstrăm pentru decor. Pisăm foarte bine și semințele de pin peste pasta de busuioc cu usturoi.

Apoi picurăm treptat și uleiul de măsline, amestecând ca la maioneză.

După ce s-au fiert pastele le scurgem bine și le amestecăm cu sosul pesto. Adăugăm sos pesto în funcție de gust. Apoi adăugăm mazărea bine scursă și decorăm delicioasele penne cu sos pesto și mazăre cu semințe de pin.

Dacă ne rămâne sos pesto îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider închis ermetic până când îl vom folosi la alte preparate.

Este ideal și pentru a tartina feliile de pâine prăjite, dar este gustos și cu friptură și cartofi.