Gătește Penne cu sos pesto și mazăre
Timp de preparare
20
Nivel
ușor
Porții
2
Ingrediente
- 200 gr paste penne
- apă și sare pentru fiert
- 200 gr mazăre verde
- Pentru sos pesto:
- 2-3 căței de usturoi
- un vârf de linguriță cu sare grunjoasă
- 50 gr frunze proaspete de busuioc
- 20 gr semințe de pin
- 100 ml ulei de măsline extravirgin.
Mod de preparare
Mai întâi punem o oală cu 2 litri de apă la fiert. Când apa începe să fiarbă adăugăm sarea și amestecăm pentru dizolvare. O lăsăm să ajungă din nou la fierbere și adăugăm mazărea. Fierbem mazărea pentru maxim 8-10 minute, apoi o scurgem și o adăugăm în apă foarte rece, de la frigider. O lăsăm acolo până când pregătim pastele și sosul.
Pentru fierberea pastelor folosim aceeași apă de la mazăre, pentru că a devenit gustoasă. Fierbem pastele al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Cât timp ce pastele fierb, ne ocupăm de prepararea sosului pesto.
Clătim bine frunzele de busuioc și le tamponăm cu prosoape de hârtie.
Curățăm usturoiul și îl pisăm în mojar, presărat cu sare grunjoasă. Când se transformă în pastă începem să adăugăm câte puține frunze. Le pisăm până când le transformăm și pe acestea în pastă. Continuăm cu frunzele de busuioc până când le terminăm.
Adăugăm o parte din semințele de pin, dar ușor rumenite la tigaie. Pe celelalte le păstrăm pentru decor. Pisăm foarte bine și semințele de pin peste pasta de busuioc cu usturoi.
Apoi picurăm treptat și uleiul de măsline, amestecând ca la maioneză.
După ce s-au fiert pastele le scurgem bine și le amestecăm cu sosul pesto. Adăugăm sos pesto în funcție de gust. Apoi adăugăm mazărea bine scursă și decorăm delicioasele penne cu sos pesto și mazăre cu semințe de pin.
Dacă ne rămâne sos pesto îl punem într-un borcan și îl păstrăm la frigider închis ermetic până când îl vom folosi la alte preparate.
Este ideal și pentru a tartina feliile de pâine prăjite, dar este gustos și cu friptură și cartofi.
COMENTARII