Gătește Pide turcești sau Pizza turcească
Timp de preparare
20
Nivel
mediu
Porții
3
Ingrediente
- Pentru aluat de pide turcești sau pizza turcească:
- 500 de grame de făină
- 350 ml de apă călduță
- 7 gr de drojdie uscată
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- 1 ou pentru uns aluatul
- puțină făină pentru masa de lucru
- ulei sau unt pentru uns
- Pentru umplutură:
- 500 gr de carne tocată( vită + porc)
- 2 fire de ceapă verde
- 2 fire de usturoi verde
- 1 ardei gras, roșu
- 1 ardei iute
- 3-4 roșii bine coapte
- 150 gr sos de roșii
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 linguriță de cimbrișor
- sare, piper după gust
- 2 linguri de ulei
- 150 gr cașcaval
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului pe care îl lăsăm la dospit.
Amestecăm drojdia cu zahărul și punem amestecul la mijlocul făinii din bol. Turnăm puțină apă caldă peste drojdie și zahăr și le amestecăm, încorporând în amestec și făină. Presărăm sare peste făina de pe margini și continuăm să amestecăm ingredientele din bol, turnând în fir subțire apa caldă.
Omogenizăm aluatul și îl lăsăm la dospit pentru 45 de minute.
Între timp, ne ocupăm de umplutură. În rețeta clasică umplutura se pregătește din ingredientele crude. Noi le preparăm puțin la tigaie pentru că nu dorim carnea nepătrunsă.
Punem o tigaie cu uleiul la încins și adăugăm ceapa și usturoiul, tocate, doar partea albă. Adăugăm imediat carnea tocată și amestecăm bine. Presărăm sare, piper și cimbrișor, iar când carnea își schimbă culoarea, adăugăm sosul de roșii. Amestecăm bine toate ingredientele, apoi le lăsăm la temperat până când se dospește aluatul.
Cum asamblăm și coacem pide turcești sau pizza turcească
Pornim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împărțim aluatul în trei părți, la fel și umplutura. Modelăm cele trei părți de aluat în foi subțiri de forme ovale. Punem umplutura la mijlocul foilor lăsând 2 cm de aluat liber pe margini. Aducem aluatul liber de pe margini deasupra umpluturii. La capete, sucim ușor aluatul ca la opincuțele țărănești. Ungem aluatul la suprafață cu ou.
Deasupra umpluturii de carne presărăm cuburi de roșii, cuburi de ardei gras și de ardei iute, dar și cașcavalul răzuit.
Coacem pidele turcești pentru maxim 20 de minute, la 180 de grade Celsius. Le servim calde sau reci, presărate cu verdeață tocată, simple sau cu ketchup. Sunt delicioase și foarte consistente.
COMENTARII