Gătește Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
- sare și piper
- ulei de măsline
- 150 gr sos pesto de busuioc
- 4 roșii
- 1 vânătă
- 200 gr orez
- 25 gr unt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea pieptului de pui pe care îl crestăm din loc în loc. Stropim bucățile din piept de pui cu ulei de măsline și le condimentăm cu sare și piper.
Le așezăm într-o formă de copt unsă cu ulei și punem în crestături pesto de busuioc, din belșug. Adăugăm și roșiile feliate în jumătăți și dăm forma la cuptor, la 175 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute.
Între timp, pregătim o garnitură simplă de orez și feliile de vânătă la grill.
Punem orezul la fiert în apă, respectând proporția de 1:3( orez/apă). Când orezul absoarbe apa și se hidratează bine, adăugăm sare și piper, puțin busuioc uscat și untul. Amestecăm încet, stingem focul și acoperim orezul cu un capac.
Vânăta o spălăm bine, o ștergem și o feliem în rondele de 3-4 mm. Așezăm rondelele de vânătă pe o suprafață plană și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10-15 minute pentru a se deshidrata și a elimina din sucul amărui. Apoi le ștergem cu prosoape de hârtie și le rumenim pe grillul încins, întorcându-le de pe p parte pe cealaltă.
Este chiar gustoasă și sățioasă combinația dintre piept de pui gratinat cu pesto, la cuptor și garnitura de orez cu vinete la grill.
Spor și poftă bună!
COMENTARII