Mâncăruri cu carne

Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor

Pentru  deliciul unei mese de prânz în familie, este o alegere perfectă rețeta de piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor. Alături de o garnitură de orez cu vinete la grill vom avea un preparat consistent și foarte hrănitor.

Ne place foarte mult sosul pesto de busuioc și îl pregătim deseori, pentru diferite fripturi și garnituri. Ne place busuiocul în mod deosebit dintre platele aromatice. Pe lângă aroma deosebită pe care o conferă preparatelor, busuiocul are și multiple beneficii asupra sănătăţii datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conține. Vara preferăm busuiocul de grădină. Este mai aromat și are o culoare mai închisă. În sezonul rece folosim busuioc de ghiveci, dar și busuioc uscat pentru aromarea preparatelor.

Găsiți pe blog rețeta de sos pesto de busuioc, preparată după rețeta clasică italiană.

Citește și: Pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Rețetă de Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor

Pieptul de pui, este preferatul nostru dintre sortimentele de carne. În preferăm, în mod special, preparat sun formă de șnițele, sau cordon bleu. Găsiți pe blog și o rețetă de șnițele de pui în trei variante.

Cât despre vinetele la grill, sunt atât de simple și ușor de preparat încât nu ezităm să ne delectăm cu ele pe tot parcursul sezonului. Foarte bine se combină cu sos de usturoi, dar și cu sosul pesto. Iar garnitura de orez oferă consistență preparatului.

Găsiți pe blog mai multe rețete de vinete, dar și de orez sau carne de pui, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor.

Formă ceramică cu Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, pe un ștergar, alături de un bol cu orez și vinete la grill

Gătește Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4

Formă ceramică cu Piept de pui gratinat cu pesto de busuioc, pe un ștergar, alături de un bol cu orez și vinete la grill

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui dezosat și fără piele
  • sare și piper
  • ulei de măsline
  • 150 gr sos pesto de busuioc
  • 4 roșii
  • 1 vânătă
  • 200 gr orez
  • 25 gr unt

Mod de preparare

Începem cu pregătirea pieptului de pui pe care îl crestăm din loc în loc. Stropim bucățile din piept de pui cu ulei de măsline și le condimentăm cu sare și piper.

Le așezăm într-o formă de copt unsă cu ulei și punem în crestături pesto de busuioc, din belșug. Adăugăm și roșiile feliate în jumătăți și dăm forma la cuptor, la 175 de grade Celsius, pentru 40-45 de minute.

Între timp, pregătim o garnitură simplă de orez și feliile de vânătă la grill.

Punem orezul la fiert în apă, respectând proporția de 1:3( orez/apă). Când orezul absoarbe apa și se hidratează bine, adăugăm sare și piper, puțin busuioc uscat și untul. Amestecăm încet, stingem focul și acoperim orezul cu un capac.

Vânăta o spălăm bine, o ștergem și o feliem în rondele de 3-4 mm. Așezăm rondelele de vânătă pe o suprafață plană și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10-15 minute pentru a se deshidrata și a elimina din sucul amărui. Apoi le ștergem cu prosoape de hârtie și le rumenim pe grillul încins, întorcându-le de pe p parte pe cealaltă.

Este chiar gustoasă și sățioasă combinația dintre piept de pui gratinat cu pesto, la cuptor și garnitura de orez cu vinete la grill.

Spor și poftă bună!